Proleter – Partizan 0:1 (0:1)

Fudbaleri Partizana pobedili su Prolter sa 1:0 u meču osmog kola Superlige Srbije na novosadskom "Karađorđu".

 Rikardo 13
  PRO   PAR  
  0 : 1  
90+3 KRAJ
Daleko bolje drugo poluvreme, Partizan na kraju propušta šansu da kazni promašaje Proletera i pobeđuje sa 1:0.
90' Vesić skida zicer Pantiću!
Kontra Partizana, Pantić sa samo nekoliko metara sam pred golom Proletera, ali Vesić uspeva da odbrani.
89' Pokušava Proleter i dalje
Ne ide lopta tečno u napadu Proletera, pokušavaju domaći igrači da napadnu, ali inicijativa im ne znači ništa u ovim trenucima jer ne mogu ni do šuta na gol.
85' Kontra Partizana, ležerni Nikolić
Danilo Pantić trči kroz sredinu, pronalazi Nikolića desno, a ovaj suviše ležerno namešta loptu i šutira pa je lako izblokiran i propada dobra prilika da Partizan reši utakmicu.
80' Rikardo pada pa izlazi van igre
Pada u kaznenom prostoru napadač Partizana, sudija ne svira penal posle starta na loptu, a odmah zatim Rikarda menja Saša Zdjelar na terenu.
78' Nova prečka za Proleter!
Bukorac od saigrača dobija na devet metara od gola loptu i šutira iz sve snage i pogađa prečku, drugu za Proleter.
74' Vujaklija pokušava
Vujaklija je oprobao svoj udarac, šutirao je preko gola sa dvadeset metara.
71' Prečka!
Čović istrčava do 16 metara gde je video da Stojković nije na gol liniji, šutira lob i pogađa prečku! Partizan je ovog puta imao sreće.
70' Proleter bolji
Konkretnije igra Proleter u poslednjih sedam, osam minuta, igraju brže i Partizan za to za sada nema odgovor.
66' Velika šansa za Proleter!
Šćekić i Marković nisu prišli dovoljno Mirosavljevu, ovaj na petercu uspeva da prihvati loptu i šutira iz okreta na gol Stojkovića. Sreću je imao golman Partizana jer je Mirosavljev šutirao visoko.
64' Stojković brani penal!
Mirosavljev je namestio loptu na belu tačku, šutirao desno po zemlji, pročitao ga je Vladimi Stojković i sjajnom intervencijom sprečio gol.
63' Penal za Proleter!
Greši odbrane Partizana, Bojan Nikolić pokazuje na belu tačku.
60' Novi šut Čolovića
Čolović je uz Čovića jedan od najželjnijih da uradi nešto na terenu u meču u kom nema prilika ni na jednoj strani. Šutira sa dvadesetak metara visoko preko gola, ali bar pokušava da nađe rešenje za odbranu crno-belih.
55' Partizan ima loptu, "deža vi" prvog dela
Jedan pokušaj duplog pasa igrača Partizana, kontrola igre na sredini terena i šut Zakarića su obeležili nekoliko napada. Nijedan nije bio opasan. Na drugoj strani je Proleter imao prekid na sredini terena, Čolović je loše centrirao i izbacio loptu u gol-aut.
50' Prva izmena na meču za Proleter
Prinudna promena za Radojičića, iz igre izlazi Mićić, a ulazi Ognjen Krasić.
47' Čolović opasan pred golom
Korner za Proleter, Zakarić izbija loptu glavom visoko ali ona pada u kazneni prostor a natrčava Čolović i iz prve šutira felš pored gola Stojkovića. Proleter je prvi napao i u drugom poluvremenu.
46' Počelo je drugo poluvreme
U pauzi nije bilo promena u sastavima.

StarSport
45' POLUVREME. Loše, vrlo loše
Partizan ima prednost, ali ni jedna ni druga ekipa nisu pokazale praktično ništa na terenu.
44' Pantić šutira travu
Gubi loptu vezista crno-belih iz prilike za polu-kontru, ostavlja je iza leđa i potom ljutito šutira u travu nezadovoljan terenom.
43' Loši napadi Proletera
Centaršut Ćukovića pravo prema Stojkovću ili prodori koji se završe gol-autom ili izgubljenom loptom se dešavaju poslednjih minuta u napadima Proletera.
38' Lukav pokušaj Zakarića
Tanasin siguran u odbrani, izbijaju loptu igrači Proletera, ali u narednom napadu Zakarić uzima loptu i sa ivice kaznenog prostora ubacuje u šesnaesterac direktno ka golu, gde je neugodnu loptu u korner izbacio Vesić.
33' Traljavao, traljavo, traljavo
Tanasin podiže za Mirosavljeva, a ovaj šutira glavom sa desetak metara, ali je lopta jedva stigla do gola uprkos solidnoj poziciji iz koje je igrač Proletera šutirao.
27' Mićić pored gola
Konačno konkretan pokušaj jedne od ekipa, Mićić vuče loptu po sredini, namešta se i šutira sa distance, ali lopta ide pored gola Stojkovića.
25' Čarke na terenu
Rikardo je ušao u verbalni sukob sa jednim igračem Proletera posle duela pred kaznenim prostorom Vesića.
23' Nikome se ne žuri
Ne žuri se Proleteru kad kreće u napad, da ne bi pozadi došlo do grešaka, ali se ne libe domaći igrači da krenu napred. Partizan dobro čuva loptu na sredini terena.
Gol Rikarda
18' Napada Proleter posle gola, ali...
Dva napada Proletera, pokušavaju domaći igrači da ubace loptu u kazneni prostor Partizana, ali ne uspevaju da iz tih akcija ozbiljnije ugroze Stojkovića.

StarSport
13' GOOOOOOOL! Rikardo 1:0!
Pantić je centrirao sa desne gol-aut linije, lopta preskače Rikarda Gomeša u petercu i dolazi do Zakarića na drugoj strani. Zakarić je šutirao po zemlji, Rikardo je "presreo" taj šut i sproveo ga u mrežu.
9' Zakarić šutirao, Vesić odbranio
Probao je Pantić da pronađe Zakarića na ivici kaznenog prostora, Zakarić uspeva da šutne, ali je Vesić siguran na golu ovog puta.
5' Vesić loše boksuje, Janković pada pred golom
Marko Janković pada pred golom Proletera u duelu sa Ćukovićem, sudija ne pokazuje na belu tačku! Pre toga je veliki kiks napravio golman Proletera Vesić koji je očajno boksovao loptu.
3' Ćuković pred golom Partizana!
Ćuković prolazi odlično po levoj strani, ulazi prema golu i šutira pored leve stative golmana Stojkovića. Proleter je prvi pripretio.
Loš šut Pantića
2' Pokušao je Pantić iz slobodnog udarca, međutim njegov šut završio je u živom zidu.
Počela je utakmica
1' Utakmica je krenula, prvi napad imaju crno-beli.

Možda vas zanima

Podeli: