On kleči samo pred Bogom

Kako se situacija preokrene ekspresno u SAD kada su u pitanju društvene poruke.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2020.

09:54

On kleči samo pred Bogom
Photo by Ashley Landis - Pool/Getty Images

Do pre nekoliko meseci Kolin Kepernik je bio jedini istrajan u klečanju tokom američke himne zbog kršenja prava tamnoputih Amerikanaca.

Zbog toga mu je uništena i NFL karijera jer nijedan tim nije želeo da mu ponudi ugovor.

Danas, nakon višenedeljnih protesta zbog ubistva Afro-amerikanca od strane policije u Mineapolisu, na svakom sportskom događaju u SAD akteri kleče tokom himen.

Isto se dešava i po povratku NBA lige, ali se već druge večeri dogodio preokret.

Krilo Orlando Medžika Džonatan Ajzak je šokirao svoje zemljake jer je jedini stajao tokom intoniranja himne uoči utakmice.

Osim što jedini nije kleknuo, Ajzak je jedini stajao u svom dresu, umesto sa majicom sa natpisom "crni životi su bitni" (Black Lives Matter) u znak podrške borbi za društvenu jednakost u SAD.

Ajzak je objasnio zašto je postupio suprotno od svih ostalih pred meča s Bruklin Netsima.

"Ja podržavam crne živote kroz veru. Podržavam sve živote kroz veru. Svi smo radili pogrešne stvari, a ponekad upiremo prstom u one čije loše je najgore. Imam osećaj da nam biblija govori da smo svi nedostojni Božje slave. To će nas zbližiti i ukloniti boje kože. Proći će kroz ono što je na površini i ući u srca svih muškaraca i žena"
, rekao je Ajzak.

Inače, Ajzak je bio jedan od najefikasnijih u pobedi Orlanda nad Bruklinom (128:118) sa 16 poena (6/7 iz igre) uz 6 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: