Divac povukao potez – zamenio centra i odlučio da se "kocka"

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac napravio je potez dan pred kraj prelaznog roka u NBA ligi.

Izvor: LN

Četvrtak, 06.02.2020.

08:15

Divac povukao potez – zamenio centra i odlučio da se
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Sakramento je zaključio posao sa Atlanta Hoksima u kojem je konačno trejdovao centra Dvejna Dedmona, koji je u jednom trenutku bio kažnjen jer je javno zatražio da ode iz ekipe.

Uz Dedmona u Hokse su otišla i dva pika druge runde (2020. i 2021), a na drugu stranu došli su krilni centar Džabari Parker i centar Aleks Len.

Pročitajte još Jokić uništio Jutu i najboljeg defanzivca lige! VIDEO

Divac je time dobio rezervnog centra za Rišona Holmsa sličnog kvaliteta kao što je Dedmon, dok je preuzeo rizik na poziciji "četiri".

Parker, koji je trenutno povređen, je 2014. godine bio drugi pik na draftu, ali je za sada daleko ispod očekivanja. Ipak, na trenutke je pokazao o kakvom se talentu radi i da postoji šansa da u nekom momentu "eksplodira".

Sakramento će do kraj sezone, kada se svi oporave, imati zanimljivu rotaciju na krilnom centru. Kao starter tu je projektovan Marvin Begli, do sada se najbolje pokazao Nemanja Bjelica, došao je Parker, a neretko na njoj može da odigra i skupo plaćeni Herison Barns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: