Četvrtak, 06.02.2020.

08:15

Divac povukao potez – zamenio centra i odlučio da se "kocka"

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac napravio je potez dan pred kraj prelaznog roka u NBA ligi.

Izvor: LN

Divac povukao potez – zamenio centra i odluèio da se "kocka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

BogdanGOAT

pre 4 godine

Ne znam zašto svi pljuju Barnsa kad čovek igra sasvim solidno ove sezone. Snažno ulazi pod koš, pogadja trojke iz ugla, igra nekakvu odbranu, iskusan igrač kakavih u Sac nema previše.
Divča ima jos jedan rezervni plan pre nego što ga Sac posalje u penziju: Napunili su se sa solidnim igračima kakvi se u NBA u ovom momentu traže i dobro plaćaju. Imaju najmanje tri prospekta. Dakle puno materijala za prelazni rok. Mogu da ponude dosta za jednu pravu zvezdu tipa PG ili Thompson i da oko njih naprave solidnu podršku. U ovom momentu bih na mestu menadzera Sac osigurao samo Holmsa pošto je zahvalan centar koji će se uklopiti u svaki sistem.

AR

pre 4 godine

Divac je povukao mnogo dobrih poteza, nemojte biti tako strogi.

Ali Foks, taj će mu ih pokvariti sve. Ima takvih igrača koji liče na dobre, ali uništavaju celu ekipu, a ovaj je baš to. Bilo ih je i našoj košarci prilično, da ih ne pominjem.

Vlado

pre 4 godine

Statističar, 6. februar 2020 11:07

Sine, kao sto ti rekoh pre neki dan promeni nik. A ako se tvoje znanje kosarke svodi na informacije koje citas sa drugih portala i prenosis ovde kao vesti onda za tebe imam jednu izreku: "Budala je ko ne cita, ali je jos veca budala ona koja misli da je sve sto procita istina". Ne bih te vise zadrzavao, niti polemisao sa "statisticarem" koji za trenutne bekove Hornetsa ima visoko misljenje a za ostatak lige da su penzionerske. Budi mi dobar i svako dobro ti zelim.

Buki

pre 4 godine

Nisam do sada kritikova Divca ali ovo sto radi u zadnje vreme je u najmanju ruku tragikomicno pa taj Dedmon je prosle sezone igrao za Atlantu on mu da ogroman ugovor i sad jos uz njega daje dva pika druge runde da bi ga vratio nazad u tu istu Atlantu.Ova dvojica sto su dosli iz Atlante nisu vredni da se o njima pise.Divac se pogubijo a Bogdanu je bolje da ide na leto ako ga Divac ne trjduje jer nema sanse da Divac ostane Menadzer zato je bolje Bogdanu da sam izabere sebi klub a i Bjelica nadam se nekom preseljenju u drugi klub jer u tom Sacramentu je totalno rasulo.

Tiimmy Turner

pre 4 godine

(bskfan, 06. februar 2020 11:57)

toliko je Jabari Parker strašan da je od mogućih 492 utakmice u regularnom delu sezone (od 2014/15 do danas) propustio čak 213 mečeva jer je izuzetno sklon povredama i po meni izuzetno limitiran defanzivan igrač plus takodje ne baš pouzdan šuter za 3 sa procentima oko 30%

odličan je potez Atlante što se oslobodio njegovog ne tako malog ugovora i doveo sjajnog Kapelu koji će itekako da pomogne u skoku gde ima jednog Trej Janga koji šutira 10ak trojki po meču plus povratak Dedmona koji je sjajan bekap centar

iz svega ovoga Hawksi su napravili najbolje poteze definitivno

Statističar

pre 4 godine

@ VLADO

Ti stvarno pojma nemaš o košarci a niti pratiš američke medije, bar one sa najboljim informacijama. Kažeš da Volton treba da viče Foksu da trči. Pa taj klinac samo to i radi i zaleće se muva bez glave pod koš. U proseku na svakoj utakmici izgubi 4 lopte zato što ima loš pregled igre i popije najmanje 3 banane! Američki mediji već dva dana pišu da Divac čisti seleri kap za Bogdanovića i da je mnogo za tri niska igrača (Foks, Hild i Bogi) da godišnje plaćaju preko 70 miliona dolara. Najveći broj predviđa da će na leto Divac pokušati da trejduje Hilda ili sledeće zime Foksa. Nije Foks loš, ali se svi slažu da je ludost da mu ZA godinu i po plata bude 32 miliona dolara i da je zato dobro da ga trejduje jer bi za njega dobio zaštićenog pika od 1 do 4.

Aleks

pre 4 godine

Očekivano, Dedmon je već zatražio trejd mada u poslednje vreme nije igrao toliko loše. Ovim je Divac očistio i deo salary cap-a za Bogdana...

Sinoć je neki njihov insajder objavio podcast u kom je rekao da je siguran da Dedmon odlazi kao i da Bogdan ostaje, osim ako ne dobiju neku ludačku ponudu. S obzirom da je pogodio za Dedmona verovatno ima proveren izvor iz organizacije. Takodje je rekao kako je tačno da je Bogdana tražilo više plej of ekipa i da su saslušali sve ponude. Medjutim on je prebačen u startnu postavu najviše da bi videli može li dugoročno da funkcioniše sa Foksom kao startni SG i da mu pomogne oko plejmejkinga. Na osnovu toga će i odlučiti da li da ga plate ili ne. Mada sve će zavisiti od Hilda, ja lično mislim da on neće prihvatiti da bude 6. igrač. Tako da rasplet će biti ili trejd Hilda ako uspeju da uvale njegov ugovor nekome ili Bogdanović potpisuje za drugu ekipu.

Kao što Vlado reče dole, jesu problem igrači koji su nezreli itd, ali zato je tu trener sa svojim pomoćnicima. Šta oni rade sa Foksom na treninzima, kakav je to fizio tim kad se igrači non stop povredjuju... Jako loša organizacija, sa poslednja dva trejda (Ariza i Dedmon) Divac pegla pogrešne odluke od ovog leta. To je presipanje iz šupljeg u prazno.

bskfan

pre 4 godine

Dzabari Parker je strasan igrac, ne znam zasto ga je Atlanta trejdovala. Uostalom, sta ce im Dedmon ako su vec doveli Kapelu? Ovo je za Kingse dobar trejd ali ostaju problemi napravljeni losim draftom i dovodjenjem Barnsa. I ta prica o Bogdanu nema nikakvog smisla, ako su vec platili Badija onda nema mesta za Bogija i zato su trebali da ga trejduju. Nece valjda da za mesto SG-a, Badi+Bogi, odvoje 40 miliona dolara? Fox ce da napreduje, on nije sporan mada ce trebati vremena. Bagli je promasaj i tu popravke nema, tj. ima ali za to je potreban dobar trener koji ga ne bi tretirao kao zvezdu vec kao obicnog igraca i postavio ga na pravo mesto, tek kao cetvrtu ili petu opciju u napadu. Nema nista od Kingsa, korak napred, dva koraka nazad, i tako u krug.

Statističar

pre 4 godine

Za Arizu (koji je Voltonov prijatelj) i koji je četvrtinu sezone bio povrešen a drugu četvrtinu igrao loše DOBIO JE DVA PIKA druge runde koje je sinoć dao Atlanti samo da se oslobodi Dedmona. Znači NIŠTA nije izgubio. Dalje, Kingsi su tim koji ima najviše pikova druge runde zaključno sa 2025!!! Dovođenje dedmona je bio pametan potez jer je prethodne sezone šutirao oko 42 odsto za 3 poena ali je od prve utakmice za Kingse pao na 22 odsto, a za procenat šuta za 3 poena tako visokog centra nije mu kriv ni trener ni vruća klima, jer je nemoguće braniti šut iz te daljine igračima visokim 7,0 i višim. Ako se Divcu zamera promašaj sa Dedmonom i Arizom onda ga treba POHVALITI za Holmsa koji je u Kingsima eksplodirao, takođe, fantastičnu odbranu igra Džozef i to je još jedan neočekivani plus za Divca. Za Voltona kojeg svi pljuju treba mu odati priznanje za hrabrost da u nekim odlučujućim utakmicama ubaci rukija (pika druge runde 40.) Džastina Džejmsa koji se ODLIČNO pokazao i ima dobru statistiku. Sve je bilo projektovano da se igra Kingsa ove sezone vrti oko Baglija ali on se već na drugoj utakmici povredio i propustio skoro 40 utakmica. Takođe, i siledžija Foks protiv nekih ekipa je veoma efikasan ali i on je bio dugo povređene. Baš me zanima kako bi igrali Lejkersi da im Lebron odsustvuje pola sezone! Da, neki američki novinari pišu da uprava Kingsa i dalje veruje u Baglija i da neće biti velikih promena do leta.

Vlado

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.
(Saša, 6. februar 2020 08:37)

A zasto mislis da Foks mora da ode? Kao i svi ostali igraci njegove slabije igre od ocekivanih ove sezone su zbog promene odnosno nemanja nikakvog sistema igre. Jel to njegova greska ili strucnog staba? Jel mali Foks kriv sto ostali igraci nemaju zadatak kao prosle godine da trce i rasire odbranu u tranzicionom napadu da bi on imao otvoren put ili maks 1-1 situaciju u kontri? Nije. Zasto Volton ne stoji kraj linije kao prosle godine Jerger i urla "run run" posle svake dobre odbrane? Ovako decko ispada kriv jer pokusav da igra ono sto je svima prosle godine odgovaralo ali ovaj put sam, i onda ispada da se zalece na 4-icu kao nekada Rakocevic. A sad zamisli da su se pre tog zaletanja u reket i skupljanja odbrane oko njega Hild i Bogdan postavili u coskove, a Bjelica na 45 stepeni kao prosle godine i da na sve to jos iza njega ili ispred utrcava Begli ili Holms ili Dedmon i idu na obruc. U tom trenutku bi Foks imao 5 ili 6 odlicnih opcija za zavrsetak napada. Ovako ispada da momak ne zna... i ne zna, ali ne zna 5-5 zato su sada Bogi i Beli sa njim u igri, a posao struke je izmedju ostalog da prilagodi sistem igracima koje ima (Jerger prosle godine) i da nauci igrace ono sto ne znaju.

живац

pre 4 godine

што каже, дивац довео дедмона из атланте, дао му уговор 40 милиона, па платио атланти да га узму назад.
а смејали сте се дивцу...
не знам, више је тужно него смешно.
имао је један добар потез - трејд казинса, један солидан - драфт фокса и једно 89 идиотских потеза.

nbalive

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.
(Saša, 6. februar 2020 08:37)

Ma ja,i da po mogućnosti ko god šutne loptu na koš dobije 2min kazne jer nije dodao Bogi Snajperu,jer poznato je da je Bogi najbolji šuter u nba,samo što često opali 3-19 ali onda vuče povredu

Vlado

pre 4 godine

Cisto sumnjam da je mogao jeftinije da se oslobodi Dedmona. Lenu ove godine istice ugovor, a Parker ima opciju 6.5 mil za sledecu, poznajuci njega i njegov ego ukoliko budr zdrav on ce tu opciju odbiti. Ukoliko bude povredjen prihvatice tih 6.5 znaci mesto 13 miliona koje su trebali da potrose na Dedmona sledece godine, potrosice 6.5 maks. Generalno, mislim da su svi letosnji potezi Divca bili na mestu i u skladu sa onim sto je timu trebalo (strec 5ica da igra uz Beglija i brani reket - Dedmon, 3&D krilo - Ariza, bek ap plej defanzivne orjentacije kao mentor Foksu...) Medjutim sve je to uprskao dovodjenjem Voltona koji je vratio ekipu dve godine unazad. Cak i ovi trejdovi koji se svode pod kontrol stete (Dedmon, Ariza) su na mestu. Oslobodio se igraca koji su trebali da se uklope u sistem ali iz nekog razloga nisu (Volton) a nije preuzeo nikakve dugorocne lose ugovore. Ali Volton e ta odluka mu je vala za otkaz, koliko ga god postovao. Ok, Jerger je trener sa integritetom i kod njega je sto na umu to na drumu i kao takav je znao i u Memfisu da ulazi u konflikte sa upravom, ali ako si vec njega otpustio pa daj barem malo pronjuskaj okolo vidi ima li jos neko zainteresovan a ne da odmah sledeci dan dovedes "ummmmm ommmmm moram da pogledam traku" Voltona, valjda je video iz zadnjih sezona Voltona u LA da niti ume da napravi rezultat niti da razvije igrace. I Ingram i Lonzo su procvetali otkad su se makli od njega.

Aca86

pre 4 godine

Dedmon je toliko los bio da je sve dobitak za njega. Parker je odlican, ali ga ubise povrede. To ipak nista posebno ne menja kod Sakramenta. Dodao bi i da Bejzmor moze na 4, pa ih ima cak 5: Beli, Begli, Barns, Bejzmor i sada Parker. Divac kada slozi :-)

Saša

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.

Lukhsa

pre 4 godine

Parker isti kao i Bagley, igra nesto napada, odbrane nista i povredjen non stop... 5 tim u 2 godine dovoljno govori.

A Len Boze pomozi...

Jedino sto nece morati placati 13m 2021-22 Dedmonu...

meda

pre 4 godine

Divac je razne gluposti napravio kao GM, ali ovaj trejd mu je OK.
Izvukao se iz Dedmonove sledece godine ugovora za dva bezvredna pika iz druge runde koja ce da budu oko 50-te pozicije.

Dzabari Parker je bezvredan - verovatno ce da bude povredjen do kraja sezone, a kao igrac je katastrofa, odbranu ne igra, sut za 3 mu je 27%. Len je podnosljiv drugi ili treci centar u timu. I jedan i drugi odlaze iz tima na leto. Dzabari ima jos jednu godinu ugovora (player option) ali za samo 6.5M, sigurno ce da opt-out, ako ne bude povredjen.

Trejd nije katastrofa za Atlantu, Dedmon ce verovatno da tamo bude bolji od Lena, kao sto je bio prosle godine. A zna im sistem jer se vraca u stari tim. U Sakramentu stvari nisu radile delom zbog Voltona.

Lukhsa

pre 4 godine

Parker isti kao i Bagley, igra nesto napada, odbrane nista i povredjen non stop... 5 tim u 2 godine dovoljno govori.

A Len Boze pomozi...

Jedino sto nece morati placati 13m 2021-22 Dedmonu...

meda

pre 4 godine

Divac je razne gluposti napravio kao GM, ali ovaj trejd mu je OK.
Izvukao se iz Dedmonove sledece godine ugovora za dva bezvredna pika iz druge runde koja ce da budu oko 50-te pozicije.

Dzabari Parker je bezvredan - verovatno ce da bude povredjen do kraja sezone, a kao igrac je katastrofa, odbranu ne igra, sut za 3 mu je 27%. Len je podnosljiv drugi ili treci centar u timu. I jedan i drugi odlaze iz tima na leto. Dzabari ima jos jednu godinu ugovora (player option) ali za samo 6.5M, sigurno ce da opt-out, ako ne bude povredjen.

Trejd nije katastrofa za Atlantu, Dedmon ce verovatno da tamo bude bolji od Lena, kao sto je bio prosle godine. A zna im sistem jer se vraca u stari tim. U Sakramentu stvari nisu radile delom zbog Voltona.

Aca86

pre 4 godine

Dedmon je toliko los bio da je sve dobitak za njega. Parker je odlican, ali ga ubise povrede. To ipak nista posebno ne menja kod Sakramenta. Dodao bi i da Bejzmor moze na 4, pa ih ima cak 5: Beli, Begli, Barns, Bejzmor i sada Parker. Divac kada slozi :-)

Vlado

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.
(Saša, 6. februar 2020 08:37)

A zasto mislis da Foks mora da ode? Kao i svi ostali igraci njegove slabije igre od ocekivanih ove sezone su zbog promene odnosno nemanja nikakvog sistema igre. Jel to njegova greska ili strucnog staba? Jel mali Foks kriv sto ostali igraci nemaju zadatak kao prosle godine da trce i rasire odbranu u tranzicionom napadu da bi on imao otvoren put ili maks 1-1 situaciju u kontri? Nije. Zasto Volton ne stoji kraj linije kao prosle godine Jerger i urla "run run" posle svake dobre odbrane? Ovako decko ispada kriv jer pokusav da igra ono sto je svima prosle godine odgovaralo ali ovaj put sam, i onda ispada da se zalece na 4-icu kao nekada Rakocevic. A sad zamisli da su se pre tog zaletanja u reket i skupljanja odbrane oko njega Hild i Bogdan postavili u coskove, a Bjelica na 45 stepeni kao prosle godine i da na sve to jos iza njega ili ispred utrcava Begli ili Holms ili Dedmon i idu na obruc. U tom trenutku bi Foks imao 5 ili 6 odlicnih opcija za zavrsetak napada. Ovako ispada da momak ne zna... i ne zna, ali ne zna 5-5 zato su sada Bogi i Beli sa njim u igri, a posao struke je izmedju ostalog da prilagodi sistem igracima koje ima (Jerger prosle godine) i da nauci igrace ono sto ne znaju.

Vlado

pre 4 godine

Cisto sumnjam da je mogao jeftinije da se oslobodi Dedmona. Lenu ove godine istice ugovor, a Parker ima opciju 6.5 mil za sledecu, poznajuci njega i njegov ego ukoliko budr zdrav on ce tu opciju odbiti. Ukoliko bude povredjen prihvatice tih 6.5 znaci mesto 13 miliona koje su trebali da potrose na Dedmona sledece godine, potrosice 6.5 maks. Generalno, mislim da su svi letosnji potezi Divca bili na mestu i u skladu sa onim sto je timu trebalo (strec 5ica da igra uz Beglija i brani reket - Dedmon, 3&D krilo - Ariza, bek ap plej defanzivne orjentacije kao mentor Foksu...) Medjutim sve je to uprskao dovodjenjem Voltona koji je vratio ekipu dve godine unazad. Cak i ovi trejdovi koji se svode pod kontrol stete (Dedmon, Ariza) su na mestu. Oslobodio se igraca koji su trebali da se uklope u sistem ali iz nekog razloga nisu (Volton) a nije preuzeo nikakve dugorocne lose ugovore. Ali Volton e ta odluka mu je vala za otkaz, koliko ga god postovao. Ok, Jerger je trener sa integritetom i kod njega je sto na umu to na drumu i kao takav je znao i u Memfisu da ulazi u konflikte sa upravom, ali ako si vec njega otpustio pa daj barem malo pronjuskaj okolo vidi ima li jos neko zainteresovan a ne da odmah sledeci dan dovedes "ummmmm ommmmm moram da pogledam traku" Voltona, valjda je video iz zadnjih sezona Voltona u LA da niti ume da napravi rezultat niti da razvije igrace. I Ingram i Lonzo su procvetali otkad su se makli od njega.

Saša

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.

живац

pre 4 godine

што каже, дивац довео дедмона из атланте, дао му уговор 40 милиона, па платио атланти да га узму назад.
а смејали сте се дивцу...
не знам, више је тужно него смешно.
имао је један добар потез - трејд казинса, један солидан - драфт фокса и једно 89 идиотских потеза.

Aleks

pre 4 godine

Očekivano, Dedmon je već zatražio trejd mada u poslednje vreme nije igrao toliko loše. Ovim je Divac očistio i deo salary cap-a za Bogdana...

Sinoć je neki njihov insajder objavio podcast u kom je rekao da je siguran da Dedmon odlazi kao i da Bogdan ostaje, osim ako ne dobiju neku ludačku ponudu. S obzirom da je pogodio za Dedmona verovatno ima proveren izvor iz organizacije. Takodje je rekao kako je tačno da je Bogdana tražilo više plej of ekipa i da su saslušali sve ponude. Medjutim on je prebačen u startnu postavu najviše da bi videli može li dugoročno da funkcioniše sa Foksom kao startni SG i da mu pomogne oko plejmejkinga. Na osnovu toga će i odlučiti da li da ga plate ili ne. Mada sve će zavisiti od Hilda, ja lično mislim da on neće prihvatiti da bude 6. igrač. Tako da rasplet će biti ili trejd Hilda ako uspeju da uvale njegov ugovor nekome ili Bogdanović potpisuje za drugu ekipu.

Kao što Vlado reče dole, jesu problem igrači koji su nezreli itd, ali zato je tu trener sa svojim pomoćnicima. Šta oni rade sa Foksom na treninzima, kakav je to fizio tim kad se igrači non stop povredjuju... Jako loša organizacija, sa poslednja dva trejda (Ariza i Dedmon) Divac pegla pogrešne odluke od ovog leta. To je presipanje iz šupljeg u prazno.

Tiimmy Turner

pre 4 godine

(bskfan, 06. februar 2020 11:57)

toliko je Jabari Parker strašan da je od mogućih 492 utakmice u regularnom delu sezone (od 2014/15 do danas) propustio čak 213 mečeva jer je izuzetno sklon povredama i po meni izuzetno limitiran defanzivan igrač plus takodje ne baš pouzdan šuter za 3 sa procentima oko 30%

odličan je potez Atlante što se oslobodio njegovog ne tako malog ugovora i doveo sjajnog Kapelu koji će itekako da pomogne u skoku gde ima jednog Trej Janga koji šutira 10ak trojki po meču plus povratak Dedmona koji je sjajan bekap centar

iz svega ovoga Hawksi su napravili najbolje poteze definitivno

nbalive

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.
(Saša, 6. februar 2020 08:37)

Ma ja,i da po mogućnosti ko god šutne loptu na koš dobije 2min kazne jer nije dodao Bogi Snajperu,jer poznato je da je Bogi najbolji šuter u nba,samo što često opali 3-19 ali onda vuče povredu

bskfan

pre 4 godine

Dzabari Parker je strasan igrac, ne znam zasto ga je Atlanta trejdovala. Uostalom, sta ce im Dedmon ako su vec doveli Kapelu? Ovo je za Kingse dobar trejd ali ostaju problemi napravljeni losim draftom i dovodjenjem Barnsa. I ta prica o Bogdanu nema nikakvog smisla, ako su vec platili Badija onda nema mesta za Bogija i zato su trebali da ga trejduju. Nece valjda da za mesto SG-a, Badi+Bogi, odvoje 40 miliona dolara? Fox ce da napreduje, on nije sporan mada ce trebati vremena. Bagli je promasaj i tu popravke nema, tj. ima ali za to je potreban dobar trener koji ga ne bi tretirao kao zvezdu vec kao obicnog igraca i postavio ga na pravo mesto, tek kao cetvrtu ili petu opciju u napadu. Nema nista od Kingsa, korak napred, dva koraka nazad, i tako u krug.

Vlado

pre 4 godine

Statističar, 6. februar 2020 11:07

Sine, kao sto ti rekoh pre neki dan promeni nik. A ako se tvoje znanje kosarke svodi na informacije koje citas sa drugih portala i prenosis ovde kao vesti onda za tebe imam jednu izreku: "Budala je ko ne cita, ali je jos veca budala ona koja misli da je sve sto procita istina". Ne bih te vise zadrzavao, niti polemisao sa "statisticarem" koji za trenutne bekove Hornetsa ima visoko misljenje a za ostatak lige da su penzionerske. Budi mi dobar i svako dobro ti zelim.

Statističar

pre 4 godine

Za Arizu (koji je Voltonov prijatelj) i koji je četvrtinu sezone bio povrešen a drugu četvrtinu igrao loše DOBIO JE DVA PIKA druge runde koje je sinoć dao Atlanti samo da se oslobodi Dedmona. Znači NIŠTA nije izgubio. Dalje, Kingsi su tim koji ima najviše pikova druge runde zaključno sa 2025!!! Dovođenje dedmona je bio pametan potez jer je prethodne sezone šutirao oko 42 odsto za 3 poena ali je od prve utakmice za Kingse pao na 22 odsto, a za procenat šuta za 3 poena tako visokog centra nije mu kriv ni trener ni vruća klima, jer je nemoguće braniti šut iz te daljine igračima visokim 7,0 i višim. Ako se Divcu zamera promašaj sa Dedmonom i Arizom onda ga treba POHVALITI za Holmsa koji je u Kingsima eksplodirao, takođe, fantastičnu odbranu igra Džozef i to je još jedan neočekivani plus za Divca. Za Voltona kojeg svi pljuju treba mu odati priznanje za hrabrost da u nekim odlučujućim utakmicama ubaci rukija (pika druge runde 40.) Džastina Džejmsa koji se ODLIČNO pokazao i ima dobru statistiku. Sve je bilo projektovano da se igra Kingsa ove sezone vrti oko Baglija ali on se već na drugoj utakmici povredio i propustio skoro 40 utakmica. Takođe, i siledžija Foks protiv nekih ekipa je veoma efikasan ali i on je bio dugo povređene. Baš me zanima kako bi igrali Lejkersi da im Lebron odsustvuje pola sezone! Da, neki američki novinari pišu da uprava Kingsa i dalje veruje u Baglija i da neće biti velikih promena do leta.

AR

pre 4 godine

Divac je povukao mnogo dobrih poteza, nemojte biti tako strogi.

Ali Foks, taj će mu ih pokvariti sve. Ima takvih igrača koji liče na dobre, ali uništavaju celu ekipu, a ovaj je baš to. Bilo ih je i našoj košarci prilično, da ih ne pominjem.

Statističar

pre 4 godine

@ VLADO

Ti stvarno pojma nemaš o košarci a niti pratiš američke medije, bar one sa najboljim informacijama. Kažeš da Volton treba da viče Foksu da trči. Pa taj klinac samo to i radi i zaleće se muva bez glave pod koš. U proseku na svakoj utakmici izgubi 4 lopte zato što ima loš pregled igre i popije najmanje 3 banane! Američki mediji već dva dana pišu da Divac čisti seleri kap za Bogdanovića i da je mnogo za tri niska igrača (Foks, Hild i Bogi) da godišnje plaćaju preko 70 miliona dolara. Najveći broj predviđa da će na leto Divac pokušati da trejduje Hilda ili sledeće zime Foksa. Nije Foks loš, ali se svi slažu da je ludost da mu ZA godinu i po plata bude 32 miliona dolara i da je zato dobro da ga trejduje jer bi za njega dobio zaštićenog pika od 1 do 4.

Buki

pre 4 godine

Nisam do sada kritikova Divca ali ovo sto radi u zadnje vreme je u najmanju ruku tragikomicno pa taj Dedmon je prosle sezone igrao za Atlantu on mu da ogroman ugovor i sad jos uz njega daje dva pika druge runde da bi ga vratio nazad u tu istu Atlantu.Ova dvojica sto su dosli iz Atlante nisu vredni da se o njima pise.Divac se pogubijo a Bogdanu je bolje da ide na leto ako ga Divac ne trjduje jer nema sanse da Divac ostane Menadzer zato je bolje Bogdanu da sam izabere sebi klub a i Bjelica nadam se nekom preseljenju u drugi klub jer u tom Sacramentu je totalno rasulo.

BogdanGOAT

pre 4 godine

Ne znam zašto svi pljuju Barnsa kad čovek igra sasvim solidno ove sezone. Snažno ulazi pod koš, pogadja trojke iz ugla, igra nekakvu odbranu, iskusan igrač kakavih u Sac nema previše.
Divča ima jos jedan rezervni plan pre nego što ga Sac posalje u penziju: Napunili su se sa solidnim igračima kakvi se u NBA u ovom momentu traže i dobro plaćaju. Imaju najmanje tri prospekta. Dakle puno materijala za prelazni rok. Mogu da ponude dosta za jednu pravu zvezdu tipa PG ili Thompson i da oko njih naprave solidnu podršku. U ovom momentu bih na mestu menadzera Sac osigurao samo Holmsa pošto je zahvalan centar koji će se uklopiti u svaki sistem.

nbalive

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.
(Saša, 6. februar 2020 08:37)

Ma ja,i da po mogućnosti ko god šutne loptu na koš dobije 2min kazne jer nije dodao Bogi Snajperu,jer poznato je da je Bogi najbolji šuter u nba,samo što često opali 3-19 ali onda vuče povredu

Saša

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.

Aca86

pre 4 godine

Dedmon je toliko los bio da je sve dobitak za njega. Parker je odlican, ali ga ubise povrede. To ipak nista posebno ne menja kod Sakramenta. Dodao bi i da Bejzmor moze na 4, pa ih ima cak 5: Beli, Begli, Barns, Bejzmor i sada Parker. Divac kada slozi :-)

живац

pre 4 godine

што каже, дивац довео дедмона из атланте, дао му уговор 40 милиона, па платио атланти да га узму назад.
а смејали сте се дивцу...
не знам, више је тужно него смешно.
имао је један добар потез - трејд казинса, један солидан - драфт фокса и једно 89 идиотских потеза.

Statističar

pre 4 godine

@ VLADO

Ti stvarno pojma nemaš o košarci a niti pratiš američke medije, bar one sa najboljim informacijama. Kažeš da Volton treba da viče Foksu da trči. Pa taj klinac samo to i radi i zaleće se muva bez glave pod koš. U proseku na svakoj utakmici izgubi 4 lopte zato što ima loš pregled igre i popije najmanje 3 banane! Američki mediji već dva dana pišu da Divac čisti seleri kap za Bogdanovića i da je mnogo za tri niska igrača (Foks, Hild i Bogi) da godišnje plaćaju preko 70 miliona dolara. Najveći broj predviđa da će na leto Divac pokušati da trejduje Hilda ili sledeće zime Foksa. Nije Foks loš, ali se svi slažu da je ludost da mu ZA godinu i po plata bude 32 miliona dolara i da je zato dobro da ga trejduje jer bi za njega dobio zaštićenog pika od 1 do 4.

bskfan

pre 4 godine

Dzabari Parker je strasan igrac, ne znam zasto ga je Atlanta trejdovala. Uostalom, sta ce im Dedmon ako su vec doveli Kapelu? Ovo je za Kingse dobar trejd ali ostaju problemi napravljeni losim draftom i dovodjenjem Barnsa. I ta prica o Bogdanu nema nikakvog smisla, ako su vec platili Badija onda nema mesta za Bogija i zato su trebali da ga trejduju. Nece valjda da za mesto SG-a, Badi+Bogi, odvoje 40 miliona dolara? Fox ce da napreduje, on nije sporan mada ce trebati vremena. Bagli je promasaj i tu popravke nema, tj. ima ali za to je potreban dobar trener koji ga ne bi tretirao kao zvezdu vec kao obicnog igraca i postavio ga na pravo mesto, tek kao cetvrtu ili petu opciju u napadu. Nema nista od Kingsa, korak napred, dva koraka nazad, i tako u krug.

Buki

pre 4 godine

Nisam do sada kritikova Divca ali ovo sto radi u zadnje vreme je u najmanju ruku tragikomicno pa taj Dedmon je prosle sezone igrao za Atlantu on mu da ogroman ugovor i sad jos uz njega daje dva pika druge runde da bi ga vratio nazad u tu istu Atlantu.Ova dvojica sto su dosli iz Atlante nisu vredni da se o njima pise.Divac se pogubijo a Bogdanu je bolje da ide na leto ako ga Divac ne trjduje jer nema sanse da Divac ostane Menadzer zato je bolje Bogdanu da sam izabere sebi klub a i Bjelica nadam se nekom preseljenju u drugi klub jer u tom Sacramentu je totalno rasulo.

Statističar

pre 4 godine

Za Arizu (koji je Voltonov prijatelj) i koji je četvrtinu sezone bio povrešen a drugu četvrtinu igrao loše DOBIO JE DVA PIKA druge runde koje je sinoć dao Atlanti samo da se oslobodi Dedmona. Znači NIŠTA nije izgubio. Dalje, Kingsi su tim koji ima najviše pikova druge runde zaključno sa 2025!!! Dovođenje dedmona je bio pametan potez jer je prethodne sezone šutirao oko 42 odsto za 3 poena ali je od prve utakmice za Kingse pao na 22 odsto, a za procenat šuta za 3 poena tako visokog centra nije mu kriv ni trener ni vruća klima, jer je nemoguće braniti šut iz te daljine igračima visokim 7,0 i višim. Ako se Divcu zamera promašaj sa Dedmonom i Arizom onda ga treba POHVALITI za Holmsa koji je u Kingsima eksplodirao, takođe, fantastičnu odbranu igra Džozef i to je još jedan neočekivani plus za Divca. Za Voltona kojeg svi pljuju treba mu odati priznanje za hrabrost da u nekim odlučujućim utakmicama ubaci rukija (pika druge runde 40.) Džastina Džejmsa koji se ODLIČNO pokazao i ima dobru statistiku. Sve je bilo projektovano da se igra Kingsa ove sezone vrti oko Baglija ali on se već na drugoj utakmici povredio i propustio skoro 40 utakmica. Takođe, i siledžija Foks protiv nekih ekipa je veoma efikasan ali i on je bio dugo povređene. Baš me zanima kako bi igrali Lejkersi da im Lebron odsustvuje pola sezone! Da, neki američki novinari pišu da uprava Kingsa i dalje veruje u Baglija i da neće biti velikih promena do leta.

Aleks

pre 4 godine

Očekivano, Dedmon je već zatražio trejd mada u poslednje vreme nije igrao toliko loše. Ovim je Divac očistio i deo salary cap-a za Bogdana...

Sinoć je neki njihov insajder objavio podcast u kom je rekao da je siguran da Dedmon odlazi kao i da Bogdan ostaje, osim ako ne dobiju neku ludačku ponudu. S obzirom da je pogodio za Dedmona verovatno ima proveren izvor iz organizacije. Takodje je rekao kako je tačno da je Bogdana tražilo više plej of ekipa i da su saslušali sve ponude. Medjutim on je prebačen u startnu postavu najviše da bi videli može li dugoročno da funkcioniše sa Foksom kao startni SG i da mu pomogne oko plejmejkinga. Na osnovu toga će i odlučiti da li da ga plate ili ne. Mada sve će zavisiti od Hilda, ja lično mislim da on neće prihvatiti da bude 6. igrač. Tako da rasplet će biti ili trejd Hilda ako uspeju da uvale njegov ugovor nekome ili Bogdanović potpisuje za drugu ekipu.

Kao što Vlado reče dole, jesu problem igrači koji su nezreli itd, ali zato je tu trener sa svojim pomoćnicima. Šta oni rade sa Foksom na treninzima, kakav je to fizio tim kad se igrači non stop povredjuju... Jako loša organizacija, sa poslednja dva trejda (Ariza i Dedmon) Divac pegla pogrešne odluke od ovog leta. To je presipanje iz šupljeg u prazno.

Tiimmy Turner

pre 4 godine

(bskfan, 06. februar 2020 11:57)

toliko je Jabari Parker strašan da je od mogućih 492 utakmice u regularnom delu sezone (od 2014/15 do danas) propustio čak 213 mečeva jer je izuzetno sklon povredama i po meni izuzetno limitiran defanzivan igrač plus takodje ne baš pouzdan šuter za 3 sa procentima oko 30%

odličan je potez Atlante što se oslobodio njegovog ne tako malog ugovora i doveo sjajnog Kapelu koji će itekako da pomogne u skoku gde ima jednog Trej Janga koji šutira 10ak trojki po meču plus povratak Dedmona koji je sjajan bekap centar

iz svega ovoga Hawksi su napravili najbolje poteze definitivno

meda

pre 4 godine

Divac je razne gluposti napravio kao GM, ali ovaj trejd mu je OK.
Izvukao se iz Dedmonove sledece godine ugovora za dva bezvredna pika iz druge runde koja ce da budu oko 50-te pozicije.

Dzabari Parker je bezvredan - verovatno ce da bude povredjen do kraja sezone, a kao igrac je katastrofa, odbranu ne igra, sut za 3 mu je 27%. Len je podnosljiv drugi ili treci centar u timu. I jedan i drugi odlaze iz tima na leto. Dzabari ima jos jednu godinu ugovora (player option) ali za samo 6.5M, sigurno ce da opt-out, ako ne bude povredjen.

Trejd nije katastrofa za Atlantu, Dedmon ce verovatno da tamo bude bolji od Lena, kao sto je bio prosle godine. A zna im sistem jer se vraca u stari tim. U Sakramentu stvari nisu radile delom zbog Voltona.

Vlado

pre 4 godine

Cisto sumnjam da je mogao jeftinije da se oslobodi Dedmona. Lenu ove godine istice ugovor, a Parker ima opciju 6.5 mil za sledecu, poznajuci njega i njegov ego ukoliko budr zdrav on ce tu opciju odbiti. Ukoliko bude povredjen prihvatice tih 6.5 znaci mesto 13 miliona koje su trebali da potrose na Dedmona sledece godine, potrosice 6.5 maks. Generalno, mislim da su svi letosnji potezi Divca bili na mestu i u skladu sa onim sto je timu trebalo (strec 5ica da igra uz Beglija i brani reket - Dedmon, 3&D krilo - Ariza, bek ap plej defanzivne orjentacije kao mentor Foksu...) Medjutim sve je to uprskao dovodjenjem Voltona koji je vratio ekipu dve godine unazad. Cak i ovi trejdovi koji se svode pod kontrol stete (Dedmon, Ariza) su na mestu. Oslobodio se igraca koji su trebali da se uklope u sistem ali iz nekog razloga nisu (Volton) a nije preuzeo nikakve dugorocne lose ugovore. Ali Volton e ta odluka mu je vala za otkaz, koliko ga god postovao. Ok, Jerger je trener sa integritetom i kod njega je sto na umu to na drumu i kao takav je znao i u Memfisu da ulazi u konflikte sa upravom, ali ako si vec njega otpustio pa daj barem malo pronjuskaj okolo vidi ima li jos neko zainteresovan a ne da odmah sledeci dan dovedes "ummmmm ommmmm moram da pogledam traku" Voltona, valjda je video iz zadnjih sezona Voltona u LA da niti ume da napravi rezultat niti da razvije igrace. I Ingram i Lonzo su procvetali otkad su se makli od njega.

Vlado

pre 4 godine

Ne trebaju njemu ova dvojica, njemu je potrebno da Foks ode. Ali, Foks će ostati i biti glavni igrač ekipe, što znači uzalud sve ostalo. Ako kojim slučajemo ponovo propusti nekoliko utakmica, Sakramento će ponovo pokazati svoju snagu.
(Saša, 6. februar 2020 08:37)

A zasto mislis da Foks mora da ode? Kao i svi ostali igraci njegove slabije igre od ocekivanih ove sezone su zbog promene odnosno nemanja nikakvog sistema igre. Jel to njegova greska ili strucnog staba? Jel mali Foks kriv sto ostali igraci nemaju zadatak kao prosle godine da trce i rasire odbranu u tranzicionom napadu da bi on imao otvoren put ili maks 1-1 situaciju u kontri? Nije. Zasto Volton ne stoji kraj linije kao prosle godine Jerger i urla "run run" posle svake dobre odbrane? Ovako decko ispada kriv jer pokusav da igra ono sto je svima prosle godine odgovaralo ali ovaj put sam, i onda ispada da se zalece na 4-icu kao nekada Rakocevic. A sad zamisli da su se pre tog zaletanja u reket i skupljanja odbrane oko njega Hild i Bogdan postavili u coskove, a Bjelica na 45 stepeni kao prosle godine i da na sve to jos iza njega ili ispred utrcava Begli ili Holms ili Dedmon i idu na obruc. U tom trenutku bi Foks imao 5 ili 6 odlicnih opcija za zavrsetak napada. Ovako ispada da momak ne zna... i ne zna, ali ne zna 5-5 zato su sada Bogi i Beli sa njim u igri, a posao struke je izmedju ostalog da prilagodi sistem igracima koje ima (Jerger prosle godine) i da nauci igrace ono sto ne znaju.

Lukhsa

pre 4 godine

Parker isti kao i Bagley, igra nesto napada, odbrane nista i povredjen non stop... 5 tim u 2 godine dovoljno govori.

A Len Boze pomozi...

Jedino sto nece morati placati 13m 2021-22 Dedmonu...

AR

pre 4 godine

Divac je povukao mnogo dobrih poteza, nemojte biti tako strogi.

Ali Foks, taj će mu ih pokvariti sve. Ima takvih igrača koji liče na dobre, ali uništavaju celu ekipu, a ovaj je baš to. Bilo ih je i našoj košarci prilično, da ih ne pominjem.

Vlado

pre 4 godine

Statističar, 6. februar 2020 11:07

Sine, kao sto ti rekoh pre neki dan promeni nik. A ako se tvoje znanje kosarke svodi na informacije koje citas sa drugih portala i prenosis ovde kao vesti onda za tebe imam jednu izreku: "Budala je ko ne cita, ali je jos veca budala ona koja misli da je sve sto procita istina". Ne bih te vise zadrzavao, niti polemisao sa "statisticarem" koji za trenutne bekove Hornetsa ima visoko misljenje a za ostatak lige da su penzionerske. Budi mi dobar i svako dobro ti zelim.

BogdanGOAT

pre 4 godine

Ne znam zašto svi pljuju Barnsa kad čovek igra sasvim solidno ove sezone. Snažno ulazi pod koš, pogadja trojke iz ugla, igra nekakvu odbranu, iskusan igrač kakavih u Sac nema previše.
Divča ima jos jedan rezervni plan pre nego što ga Sac posalje u penziju: Napunili su se sa solidnim igračima kakvi se u NBA u ovom momentu traže i dobro plaćaju. Imaju najmanje tri prospekta. Dakle puno materijala za prelazni rok. Mogu da ponude dosta za jednu pravu zvezdu tipa PG ili Thompson i da oko njih naprave solidnu podršku. U ovom momentu bih na mestu menadzera Sac osigurao samo Holmsa pošto je zahvalan centar koji će se uklopiti u svaki sistem.