Dončić: Voleo bih da Ol-star meč vidim i u Španiji

Košarkaš Dalasa Luka Dončić bio je učesnik susreta Zvezda u usponu. Igrao je za Tim sveta koji je poražen od Tima SAD sa 161:144.

Izvor: Z.K.

Subota, 16.02.2019.

08:47

Dončić: Voleo bih da Ol-star meč vidim i u Španiji
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Luka je meč završio sa 13 poena, devet asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte za ukupno 24 minuta na parketu.

U svakom slučaju, posle utakmice je rakao da je uživao i da mu je bilo zabavno.

"Nije bila bitna stvar stići do pobede. Ovo su pre svega utakmice koje se igraju za publiku. Odlično sam se zabavio. Pokušao sam dosta da šutiram, da asistiram igračima koji su želeli da zakucaju. Bilo je lepo", kaže Dončić.

On je po igrama koje prikazuje ove sezone svakako kandidat broj jedan za titulu rukija sezone. Međutim, na utakmici u Šarlotu, jednostavno nije ubacio u prvu brzinu iz prostog razloga jer meč nije imao takmičarski karakter. Šutirao je za njega skromnih 12 puta.

Tim sveta je sa klupe predvodio Dirk Novicki koji je pre utakmice svoje igrače savetovao da "ne driblaju previše, kao što to radi Luka Dončić".

"Možda smo zato i izgubili!", našalio se Dončić. "Jednostavno, imao sam želju da se zabavim. Nisam se previše trudio. Voleo bih da je sve bilo uobičajeno, kao i svaka druga utakmica. Moram da priznam da mi ne prijaju tako opuštene utakmice", rekao je košarkaš Dalasa.

Na kraju, rekao je da bi ovakvi mečevi bili odlični kada bi se organizovali i u evropskim zemljama.

"Igrao sam u Španiji, tamo nemaju Ol-star mečeve. To je predivna stvar za publiku. Mislim da je neophodno tako nešto da bude i u Španiji", zaključio je reprezentativac Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: