Ker, Durent o Jokiću: Majstor, vetrenjača, sila...

Golden Stejt Voriorsi oduvek su mnogo cenili Nikolu Jokića koji je obično prikazivao izuzetne partije protiv njih.

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2017.

10:52

Ker, Durent o Jokiću: Majstor, vetrenjača, sila...
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

U noći između subote i nedelje nije bio na nivou zbog male minuta, pa je u porazu svog Denvera od Voriorsa (127:108) postigao 8 poena, uhvatio 7 skokova i podelio 3 asistencije za 19 minuta na parketu.

Međutim, članovi najboljeg tima na svetu ne prestaju da hvale momka iz Sombora.

"Jedan od najbolji igrača koje volim da gledam kada nemam utakmicu. Otkad sam dobio 'League Pass', uvek se potrudim da pomalo gledam Denver zbog Jokića, njegovih dodavanja, briljantnosti i načina na koji vidi igru", rekao je trener 'Ratnika' Stiv Ker.

On je uporedio Jokića sa dečjom igračkom.

"Uvek sam voleo da gledam igrače za koje se čini da uvek unapred znaju potez na šahovskoj tabli i on je jedan od njih. Sjajan mladi igrač, Nagetsi sve rade preko njega i on je kao papirna vetrenjača (igračka). Nalazi se u sredini, a svi oni oštri krajevi predstavljaju šutere koji su oko Nikole. Zato je njihova igra toliko dinamična".

Kevin Durent je u nekoliko navrata obasipao Jokića komplimentima, pa ni sada nije bilo drugačije.

"Čoveče, on je drugačiji od svih mladih igrača. Ipak, morate da mu dozvolite da još raste i razvija se. Treba reći da ima poseban osećaj za igru. Način na koji prođe igrača, na koji šutira trojke ili dodaje loptu je zaista poseban. Sad pitanje je sve kakve radne navike ima i koliko će biti spreman svoj talenat da usavrši. Takođe, mladim igračima nije nimalo lako da igraju u Zapadnoj konferenciji, ali kada shvati kako sve funkcioniše postaće ozbiljna sila", dodao je Durent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: