Suspenzija za Ubrea zbog Olinika

Keli Ubre iz Vašington Vizardsa suspendovan je posle incidenta sa centrom Boston Seltiksa Kelijem Olinikom u trećoj utakmici serije između Vašingtona i Bostona.

Izvor: M.LJ.

Nedelja, 07.05.2017.

09:47

Suspenzija za Ubrea zbog Olinika

Ubre neće moći da igra u četvrtoj utakmici serije jer je u trećoj utakmici gurnuo i oborio Olinika na parket posle bloka koji je postavio igrač Bostona.

Olinik je početkom druge četvrtine postavio loš blok i oborio Ubrea. Nezadovoljan kako je igrač Bostona to uradio, Ubre je rešio da se obračuna sa Olinikom i gurnuo ga je.

Dobio je isključenje, a liga mu je sada izrekla suspenziju. Da stvar po 201 centimetara visokog igrača Vizardsa bude još gora, njegova ekipa je pobedila u trećoj utakmici i sada je na 2-1 u seriji.

"Nisam iznenađen, liga radi ono što mora da radi. Moraju da kontrolišu situaciju" rekao je Ubre posle treninga u subotu.

U trenutku kada je Ubre krenuo na Olinika sa igračem Bostona je razgovarao sudija Monti MeKačin koji se našao između dva igrača. Mladi igrač Vizardsa je sudiji uputio izvinjenje zbog toga.

"Više puta me je udarila ista osoba. Sukobio sam se sa njim zbog toga. Poslednji put kada se to desilo, osetio sam bol u glavi i vilici. Ustao sam, otrčao do njega i gurnuo ga", rekao je Ubre.

Olinik je na to odgovorio da je tokom utakmice osećao da Ubre postaje frustriran, ali da je sve ostavljeno iza jer sledi četvrta utakmica serije.

Vizardsi su u trećoj ubedljivo dobili Seltikse sa 116:89.

Trener Vašingtona Skor Bruks je rekao da poštuje odluku lige i da se sada mora maksimalno pripremiti za predstojeći meč. U nedostatku Kelija Ubrea, više minuta bi mogao da dobije hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović ili Džejson Smit.

Utakmice između Vašingtona i Bostona su čitave sezone bile prilično napete. Tokom regularnog dela u četiri susreta je bilo 16 tehničkih grešaka, a samo u poslednjoj utakmici osam, uz tri isključenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: