Đinobili i dalje u "mamuzama"

Jedan od najboljih neameričkih igrača u NBA ligi, Emanuel "Manu" Đinobili, produžio je ugovor sa San Antonio Sparsima.

Izvor: AK

Ponedeljak, 20.07.2015.

20:45

Default images
foto: Getty images

Argentinac će igrati 14. sezonu za Teksašane, za koje tokom karijere prosečno beležio 14,3 poena uz 4 asistencije i 3,8 skokova na 865 utakmica.

Đinobili je izabran tek u drugoj rundi drafta 1999. godine, a u međuvremenu je postao najbolji trojkaš u istoriji Sparsa, a drugi po ukradenim loptama. 2008. je izabran za najboljeg šestog igrača lige.

On poseduje najbolji procenat uspešnosti u NBA ligi od aktivnih igrača, sa 625 pobeda uz 240 poraza (72,3%), a četiri puta je bio šampion sa San Antoniom.

Đinobili sa Timom Dankanom i Tonijem Parkerom čini trio sa najviše utakmica u istoriji NBA lige i najviše pobeda u plej-ofu.

Argentinac On je jedan od samo osmorice igrača koji su u plej-ofu ostvarili najmanje 2.500 poena, 750 skokova, 700 asistencija i 250 ukradenih lopti.

To su učinili još samo Kobi Brajant, Skoti Pipen, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Leri Bird, Lebron Džejms i Klajd Dreksler.

Sa reprezentacijom je bio olimpijski šampion 2004. godine u Atini, a uz Bila Bredlija je jedini košarkaš u istoriji koji je pored Olimpijskih igara osvajao NBA ligu i Evroligu.

Produženjem ugovora sa Manuom, Sparsi su sačuvali kičmu tima iz prethodnih sezona (Dankan, Parker, Kavaj Lenard, Deni Grin, Boris Dijav, Peti Mils), te pojačali centarsku liniju dovođenjem Ol-star igrača Lamarkusa Oldridža i Dejvida Vesta.

Šansu da se sa Sparsima bori za titulu imaće i jedan Srbin, pre nekoliko dana mamuze je obuo Boban Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: