Prohorov dovodi Vatutina u Netse

Predsednik CSKA Moskve Andrej Vatutin pojačaće kancelariju Nju Džersi Netsa, kluba koji je nedavno preuzeo ruski milijarder Mihail Prohorov.

Izvor: IK

Petak, 21.05.2010.

10:11

Default images

36-godišnji Vatutin će ozvaničiti svoju saradnju sa netsima u nekoliko narednih nedelje. Prohorov je već otpustio generalnog menadžera Kikija Vanderveja, pa će tu dužnost povratiti dosadašnji predsednik Netsa Rod Torn.

Prohorov ima nameru da ulaže u Vatutina, kako bi jednog dana stasao za mesto generalnog menadžera jedne NBA franšize. Ipak, mnogi veruju da mladi Rus ima mnogo da radi, da bi se kvalifikovao za vođstvo neke NBA ekipe.

Vatutin je bio generalni menadžer CSKA Moskve, kada je Prohorov bio glavni čovek. On je potom doveo ekipu na krov Evrope 2008. godine.

Torn je napomenuo da će klub pokušati da ujedini titule predsednika i generalnog menadžera i da će on biti zadužen za tu funkciju. Dosadašnji generalni menadžer Vandervej ima ugovor koji ističe 30. juna. Torn je ostao u sjajnom pamćenju kao generalni menadžer pošto je 2001. godine doveo iz Sansa Džejsona Kida za Stefona Marberija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: