Kokoškov: Finiks najbolje rešenje

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2008.

13:01

Default images

Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov izjavio je u intervjuu agenciji Beta da je prelazak u Finiks, ekipu sa šampionskim ambicijama, u ovom trenutku bio najbolji potez za njegovu karijeru. "Bila je to najbolja odluka. Posle pet sezona u Detroitu, došao je trenutak da okrenem novu stranicu. Povratak u Zapadnu konferenciju, gde je konkurencija ogromna, veliki je izazov", rekao je Kokoškov.

Transferu Kokoškova u Finiks mnogo je doprinelo i imenovanje Terija Portera za prvog trenera Sansa, sa kojim je srpski stručnjak radio u prethodne dve sezone.

"Sve se izdešavalo vrlo brzo, već sam bio produžio ugovor sa Detroitom. Odlazak Portera, međutim, potpuno je promenio situaciju. Pre četiri dana bio sam na intervjuu kod generalnod menadžera Finiksa Sansa Stiva Kera i ugovorio uslove", kazao je Kokoškov, koji je sa Detroitom osvojio dve šampionske titule.

"Dugujem veliku zahvalnost pre svega predsedniku Džou Dumarsu, koji mi je dao priliku da budem deo jedne ovako velike organizacije i sa njom pet puta uzastopce igram finale istoka", istakao je Kokoškov, koji je po dolasku u Los Anđeles Kliperse 2000. godine postao i prvi strani trener stalno zaposlen u NBA ligi. Finiks, za razliku od Detroita, nikada nije osvojio NBA prsten, ali su pred ekipu postavljene šampionske ambicije za novu sezonu.

"Kvalitet tima je neosporan, tu su Šekil O'Nil, Stiv Neš i Grent Hil, koji će sigurno jednog dana postati članovi 'Kuće slavnih'. Imamo iskustvo i šampionski kalibar, pa su i očekivanja velika. Nabitnije je da se mi, kao novi stručni štab, adaptiramo na uslove u

Finiksu", rekao je Kokoškov.

Sansi su u poslednjih par sezona prepoznatljivi po brzoj, napadačkoj košarci, koju su mediji u SAD nazvali i "ran end gan" (trči i pucaj - ran and gun) košarkom. Rezultati, ipak, nisu stigli, ali jesu spekulacije da je prilika za sadašnju generaciju Sansa već propala.

"Takva košarka još nije osvojila titulu, iako Neš ima izuzetan kvalitet da improvizuje i organizuje takve napade. Da bismo igrali brzu košarku, moramo pre svega da igramo dobru odbranu. Ako budemo kontrolisali naš reket, moći ćemo da brže napadamo. Sada će to biti lakše uz prisustvo O'Nila. Savremena košarka je pobednička košarka. Nije neophodno da igramo brzo, igraćemo u tempu koji nam omogućava da pobedjujemo", ocenio je srpski trener.

Kokoškov je, takođe, istakao da još nije odustao od namere da u budućnost samostalno predvodi neku ekipu.

"Ne mogu da budem nezadovoljan karijerom. Nju je teško kontrolisati. Želim da radim samostalno, pratim i dešavanja u Evropi i Srbiji i ako se ukaže šansa biću otvoren za saradnju. Trenutno, ipak, nemam dilemu gde bi trebalo da budem, a ne može se predvideti šta će se desiti u narednih godinu dana", naglasio je Kokoškov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: