But u Mevsima, Fortson u Soniksima

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2004.

21:49

Default images

Dalas Meveriksi su trejdovali krilnog centra Denija Fortsona u Sijetl u zamenu za Kalvina Buta, tako da su dobili visinu na poziciji centra. Čitav posao bi trebalo da predstavlja dobitnu kombinaciju za obe strane, jer Dalas želi da se fokusira na odbranu, a But je odličan blokeer. Soniksi su prošle sezone bili najgori skakački tim lige, a Fortson je u dva navrata bio u samom vrhu u toj kategoriji. Njihove plate su takođe približne visine i ugovori im ističu tek 2007. godine.

"Kalvin je želeo da promeni adresu kao i Deni", rekao je trener Sijetla Nejt MekMilan.

But je originalno stigao u Dalas sa Džuanom Hauardom 2001. Igrao je dobro u poslednjih 15 utakmica regularnog dela sezone, a potom je postigao najnezaboravniji koš u istoriji kluba koji je doveo Mevse u drugu rundu plej-ofa.

"Ta godina u Mevsima mu je bila najbolja u karijeri. Nadamo se da možemo da je povratimo", rekao je Doni Nelzon, predsednik košarkaških operacija Dalasa.

Na kraju te sezone But se ipak preselio u Sijetl zbog seleri kepa, gde nikada nije dostigao očekivano, delom zbog velikog broja povreda. On nikada nije prosečno beležio više od 6 poena i 4 skoka za 18 minuta, dok je propustio 113 mečeva.

But će se tako sada boriti za poziciju i minute u igri sa Šonom Bredlijem, Kristijanom Lejtnerom i rukijem Pavelom Podkolžinom.

Fortson je stigao u Dalas zajedno sa Entuanom Džejmisonom u zamenu za Nika Van Eksela. Specijalista za skok nikada nije previše boravio u rotaciji Dona Nelzona. On je prošle sezone u proseku igrao 11 minuta na 56 mečeva i beležio po 4 poena i isto toliko skokova. Fortson je bio četvrti skakač lige u dva navrata: 1998/99 i 2001/02.

U našoj javnosti ostaće upamćen kao igrač koji je namerno u toku utakmice Dalas-Finiks udario reprezentativca Srbije i Crne Gore Žarka Čabarkapu i polomio mu šaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: