Veče Željka Rebrače, 20.pobeda Kingsa

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2002.

09:32

Default images

U noćas odigranim utakmicama NBA lige, košarkaši Sakramenta pobedili su Nju Orlians Hornetse 107:92. U dvadesetoj pobedi Kingsa u novoj sezoni (12 uzastopna kod kuće), Predrag Stojaković je učestvovao sa 17 poena i 5 skokova, dok je Vlade Divac postigao 10 poena i uhvatio 5 lopti. Kingse je do nove pobede predvodio Kris Veber sa skoro tripl-dabl učinkom od 30 poena , 8 skokova i 7 asistencija.

U sastav Kingsa definitvno se vratio Hido Turkolu, ali je na klupi zbog povrede sada Bobi Džekson.Startni plej bio je Dejmon Džons, pošto je i Majk Bibi još uvek povredjen.  

Sa druge strane, Detroit je savladao Nju Džersi Netse 101:91, a najefikasniji igrač na utakmici bio je Željko Rebrača koji je za 20 minuta postigao 21 poen i uhvatio tri lopte.

Jugoslovenski centar je tako na najbolji način iskoristio ukazanu priliku ( ušao sa klupe) i već u drugoj četvrtini postigao 16 poena i “vratio” Pistonse u meč, jer su tokom prve deonice bili u priličnom rezultatskom zaostatku ( 9:21). Pored Rebrače, veliki posao odradili su takodje " momci sa klupe” Korlis Vilijamson ( 17 poena) i Džon Beri ( 12 poena). U ostalim mečevima koji su odigrani noćas, Lejkersi su bili bolji od Orlanda 107:84. Lejkersi su tako napokon stigli do 10.ppobede u ovoj sezoni, ali tek kao 21.tim u ligi.

Pored standardnih O Nila i Brajanta, “dobre cifre” u pobedi nad Magičnima iz Orlanda imao je startni plej Derik Fišer (19 poena), a ošamućenim šampionima posao je olakšan izlaskom sa parketa Trejsija Mek Grejdija (ponovo problemi sa išijasom). Indijana je pobedila Filadelfiju zahvaljujući odličnoj partiji Džermejna O Nila, dok je Vašington savladao Toronto ali bez velike pomoći Majkla Džordana koji je postigao samo 2 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: