Braun za B92: Timski sam košarkaš, volim da činim saigrače srećnim

Lorenco Braun, novi plejmejker Crvene zvezde, predstavio se navijačima ovog kluba i intervjuu za B92.

Izvor: PT

Utorak, 24.09.2019.

19:26

Braun za B92: Timski sam košarkaš, volim da činim saigrače srećnim
Foto: KK Crvena zvezda MTS

Braun, koji ima 29 godina, odigraće prvu sezonu u Evropi, nakon što je prethodnu deo karijere proveo u NBA ligi i Kini.

Plejmejker iza sebe ima 103 NBA utakmice u dresovima Filadelfije, Minesote, Finiksa i Toronta. Ovo će mu biti debi u Evroligi i sam ističe da ne zna šta da očekuje od sezone.

"Ne znam šta da očekujem. Svi mi pričaju o kako se igra, ali jednostvno čekam da vidim šta će se desiti. Uzbuđen sam", rekao je Braun za B92.

Zvezda iza sebe ima odličnu predsezonu u kojoj je pobedila na svim pripremnim mečevima.

"Bilo je zabavno u predsezoni. Momci su radili naporno, pobedili smo sve utakmice, što je dobar osećaj. Radujemo se pravim utakmicama, regularnom delu sezone i videćemo kako će sve izgledati". Lorenco ističe da su video klipovi na Jutjub i atmosfera koju prave navijači doprineli tome da dođe u Zvezdu.

"Pričao sam s agentom, na Jutjubu sam video navijače... ta atmosfera te privlači. Čuo sam za organizaciju i pre, video sam i bivše saigrače da su igrali ovde", dodaje Braun.

Dvadesetdevetogodišnji košarkaš nije mnogo poznat široj javnosti, pa smo ga pitali da se predstavi navijačima koji nisu toliko upoznati s njegovom igrom.

"U pojedinim trenucima volim da igram atraktivno, imam dobre atletske sposobnosti, a pre svega sam timski igrač. Volim da igram odbranu i da vidim saigrače srećne na terenu. Radujem se ovoj godini".
Iako je iskusan košarkaš, Lorenco kaže da im još dosta da uči i da mu u tome najviše pomažu Džejms Gist, Derik Braun i Branko Lazić.

"Hemija je sjajna, imamo odličnu grupu momaka. Tim pun veterena, znaju kako stvari funkiocnišu. Ja još učim, imam 29 godina i na neki način spadam među veterane, ali sam "ruki", ovo mi je prva godina u Evropi. Učim od igrača poput Džejmsa (Gista), Laze (Branka Lazića), Derika (Brauna). Tu sam da učim, ali i da podučavam mlađe".

Braun je prethodne igrao za Toronto Reptorse, koji će kasnije osvojiti NBA šampionat, ali nije bio deo tima u trenutku kada su podigli Leri O'Brajan pehar, pošto je početkom januara otpušten.

Drugi deo sezone proveo je u Kini u ekipi Gvangžu Lajonsa, a ovog leta potpisao je ugovor s Crvenom Zvezdom

Aktuelni šampion sezonu započinje u četvrtak kada će se u četvrtfinalu ABA Superkupa sastati sa ekipom Primorske. Petar Tadić (Šraf)

Veljko Dragosaljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: