Filipović za B92: "I dalje smo u samom vrhu"

Najbolji igrač Svetskog prvenstva u vaterpolu, igrač Pro Reka Filip Filipović, ocenio je da je osvajanje srebrne medalje na tom takmičenju vrhunski rezultat.

Srbija
Podeli

"Posle svega što su srpski vaterpolisti ostvarili ove sezone, trijumf u Svetskoj ligi i evropska titula Partizana, mislim da je srebro u Šangaju zaista sjajan rezultat. Italijani su u finalu bili srećniji, ali mi ne možemo da budemo nezadovoljni. Drugi smo na svetu, i dalje smo u samom vrhu", izjavio je Filipović gostujući na TV B92.

Izvanredni vaterpolista smatra da kontinuitetu uspeha srpskog državnog tima možda presudno doprinosi perfektna sprega izmedju igrača i članova stručnog štaba.

"Atmosfera u ekipi je na najvišem nivou. Dobri smo drugovi, odnos sa selektorom i ostalim članovima stručnog funkcioniše bez greške, tako da nije ni čudo što je Srbija u poslednje dve-tri godine istinska vaterpolo velesila", naglasio je Filipović.

Prema njegovim rečima, državni reprezentativci su svesni teške materijalne situacije u čitavom društvu, ali ističe da su navikli na skromnost i ne zahtevaju previše.

"Nama je metaforički rečeno potrebna samo voda, odnosno uslovi da normalno funkcionišemo. Da imamo bazen za nesmetano redovno treniranje. Nije nam svejedno ako nacionalni savez mora da uzme kredit da bi nam omogućio učešće na velikom tamičenju. Ipak, zbijemo redove i iz nekog inata postižemo ovo do čega smo sve stigli", objasnio je Filipović, navodeći da on i saigrači sada najviše žele odmor u krugu porodice.

"Dokazali smo da je Srbija poslednjih desetak godina s pravom u svetskom vaterpolo vrhu i ne nameravamo odatle da se sklonimo", poručio je trenutno najbolji vaterpolista sveta.

Sportski intervju

Dejan Stanković za B92: "I dalje imamo glad za trofejima"

Kapiten reprezentacije Srbije i milanskog Intera Dejan Stanković u intervju za B92 govori o novoj sezoni svog kluba, malobrojnim promenama u timu, ostanku ključnih igrača, ciljevima za novu sezonu, želji da Inter ponovo osvaja trofeje, ključnim utakmicama reprezentacije u kvalifikacijama za EP, i atmosferi na "Marakani" tokom duela Zvezde i Ventspilsa koja ga je vratila u dane kada je "žario i palio" tim terenom kao najmladji kapiten kluba..

Sportski intervju petak 5.08. 18:49 Komentara: 15

Grožan za B92: „Formule su moja disciplina“

U njegovoj biografiji nalaze se dve titule u Azijskoj GP2 seriji, naslov prvaka F3 Evroserije iz 2007, AutoGP šampionska kruna iz 2010. Zavidnu reputaciju okrnjile su mu samo nervozne trke u umirućem Reno F1 timu 2009. godine. Roman Grožan apsolutno je najveći favorit za osvajanje tekućeg glavnog GP prvenstva, u kojem najbližem rivalu trenutno beži 25 poena. Vozač pod patronatom Greviti menadžmenta definitivno je i najbolja šansa Francuske da možda već dogodine ponovo dobije pilota Formule 1. S njim smo razgovarali tokom gran pri vikenda na Hungaroringu, gde je napravio novi korak ka jedinoj bitnoj tituli koja mu još fali.

Sportski intervju sreda 3.08. 19:35 Komentara: 3