Utorak, 22.02.2011.

15:27

Vrujci: Lekovito blato donosi zdravlje

Banja Vrujci: U ponudi aranžmani pod nazivom „U dvoje je lepše“. U hotelu „Vrujci“ pun pansion iznosi 2.130 dinara, druga osoba ima popust

Izvor: Večernje novosti

Izvor: B92

Default images

NAZIV ekskluzivnog paket-aranžmana koji hotel „Vrujci“ u banji Vrujci ima u ponudi je „Udvoje je lepše“. Ponuda važi za boravak u hotelu duže od sedam dana, obuhvata pun pansion u dvokrevetnoj sobi i upotrebu zatvorenog bazena sa lekovitom banjskom vodom. Za prvu osobu paket-aranžman košta 2.310 dinara. Druga osoba ima popust od 40 odsto i plaća 1.130 dinara.

Hotel „Vrujci“ ima dva apartmana, spa i velnes centar, salon za masažu, đakuzi. Pansion u dvokrevetnoj sobi košta 2.130 dinara, a najviše je gostiju iz Beograda, Novog Sada i ostalih gradova u Vojvodini.

VODA u banji Vrujci blagotvorno deluje na povećanje leukocita, snižavanje krvnog pritiska, na endokrine žlezde, naročito na smanjenje aktivnosti tiroidne žlezde, zatim na kardiovaskularne, reumatske i kožne bolesti, sterilitet, zarastanje rana... Voda povoljno utiče i kod pojedinih oboljenja želudačno-crevnog sistema. Ispitivanja su pokazala da voda iz izvora u banji Vrujci može da se pije u neograničenim količinama, i da se koristi za inhalaciju...

Iz dubine zemlje voda iznosi na površinu lekoviti mulj, bogat mineralima i radioaktivnim materijama. Upečatljivi plavičasti mulj taloži se u blizini izvora vode i na obalama reke Toplice koja protiče kroz banju. Blato, pokazala su ispitivanja, ima nekoliko hiljada puta veće koncentracije elemenata i jedinjenja nego voda!

JOŠ tridesetih godina prošlog veka uočeno je da mazanje blatom, u kombinaciji sa sunčanjem, pomaže da se ublaže tegobe kod išijasa, reumatskih oboljenja, proširenih vena, kožnih bolesti... Ekcemi nestaju, rane mnogo brže zaceljuju, koža se podmlađuje...

- Naš hotel jedini u Srbiji, a verovatno i u okruženju, ima izuzetno izdašne izvore lekovite vode, od čak 300 litara u sekundi. Lekovita voda je u svim hotelskim objektima, njome se neprekidno pune naši bazeni - kaže Milijan Vasić, direktor hotela „Vrujci“. - Kompleks našeg hotela je na 1,6 hektara, i oivičen je rečicama sa lekovitom vodom. Izvorište hotela „Vrujci“ ima pet glavnih i nekoliko sporednih vrela, stalne temperature vode oko 26 stepeni.

GOSTI hotela besplatno koriste bazene. U okviru vanpansionskih usluga korišćenje đakuzi kade po osobi košta 300 dinara. Pola sata u teretani košta 200 dinara, a 20 minuta u sauni je 300 dinara.

KAKO STIĆI

DO banje Vrujci iz Beograda se stiže Ibarskom magistralom do Ljiga, potom putem prema Mionici. Takođe, može da se putuje Ibarskom magistralom do Ćelija, potom preko Lajkovca, Divaca i Mionice. Moguće je doći i preko Obrenovca, Uba, Slovca, Divaca i Mionice. Banja Vrujci od Beograda je udaljena 92, od Užica 93, Pančeva 113 kilometara...

Informacije: 014/66-118,66-271, www.hotelvrujci.org; e-mail: vrujci@ptt.rs

POPUST

U OVOJ banji su odlučili da do 1. aprila bude aktuelna i ponuda takozvanih porodičnih vikend-paketa. Dva puna pansiona, po osobi, i upotreba zatvorenih bazena za tročlanu porodicu umesto 7.708 dinara, koštaju 6.640 dinara. Četvoročlana porodica umesto 9.289 dinara, plaća 8.320 dinara. Petočlana porodica, umesto 11.684 dinara, plaća 9.999 dinara. „Porodični vikend-paketi“ su za dve odrasle osobe i decu do 12 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: