Život

Četvrtak, 30.04.2015.

22:26

Nude 658 evra mesečno da se doselite i nađete partnera

Lokalne vlasti su u prefekturi Kagošima, u želji da povećaju populaciju i pokrenu novi životni ciklus na ostrvima Takešima, Ioujima i Kurošima, objavile na službenim stranicama šta sve nude ukoliko spakujete kofere i doselite se ovde.

Izvor: Dnevnik

Default images
Foto: Thinkstock

Ovo su prava koja možete da ostvarite:

- dobićete jednokratno 760 evra za putne troškove

- davaće vam tri godine novac za iznajmljivanje kuće; 658 evra ukoliko ćete u kući živeti sami, 760 ako ćete se doseliti sa partnerom, plus 145 evra za svako dete u porodici

- tele na poklon koje možete da zamenite za 3.950 evra

- 760 evra za prvo dete, 1.448 evra za drugo, 2.238 evra za treće, 3.028 za četvrto...

- finansijska pomoć za školovanje deteta

- finansijska pomoća za pokretanje posla, a nudi se: poljoprivreda, gajenje goveda, šumarstvo i ribarstvo

- deo plaćenih troškova za izlaske ukoliko ste samac i tražite srodnu dušu

Takođe vredi spomenuti i kako su vlasti maksimalno spustile cene za iznajmljivanje kuća na otprilike 132 evra, a morate da ispunjavate dva uslova kako bi vam izašli u susret.

Prvi uslov je da ne smete biti stariji od 55 godina, a drugi da ostrvo ne smete da koristite kao odmaralište i da morate da se prihvatite posla.

Zvuči dobro, zar ne? Zvuči sjajno ukoliko nemate problema s vulkanima, a upravo se provinciji Kjuši nalazi nalazi Aso (1.592 m), najaktivniji u Japanu.

Doduše, treba onda istaknuti i to, na Kjušu su do smrti živeli Kamato Hongo i Jukiči Čuganji, donedavno najdugovečnije osobe na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: