Život

Petak, 10.08.2012.

11:04

NASA: "Dečko sa čirokanom" postao zvezda

Pre samo nekoliko dana Bobak Ferdovsi imao je manje od 200 pratilaca na „Tviteru“. Međutim, od trenutka kada je zapažen u timu koji je pratio sletanje „Kjuriositija“ na Mars, postao je prava internet senzacija, a bračne ponude počele su da pljušte.

Izvor: B92

Default images

Fotografije „dečka sa čirokanom“ postale su viralne gotovo u isto vreme kada i prve fotografije Marsa koje je poslao „Kjuriositi“.

Naime, ovaj 32-godišnji direktor leta NASA-e svideo se internet zajednici, a da ne prođe nezapaženo, pomogla mu je vrlo neobična frizura.

U moru plavih košulja i kratke kose onih koji su sa zemlje pratili sletanje rovera na Mars, isticala se jedna „čirokana“ patriotski ofarbana u crvenu i plavu boju, ukrašena žutim zvezdicama sa strane iako je njen vlasnik poreklom Iranac.

Brzo je prvukao pažnju gledalaca i za nekoliko minuta, onima koji prate prilike na društvenim mrežama, činilo se da je potpuno preoteo slavu „Kjuriositiju“. Internet je dobio novu zvezdu.

Njegove slike cirkulišu od „Fejsbuka“ i „Tvitera“ do „Redita“ i „Tumbrl“, a postao je i glavna tema memea.

Ferdovsi je imao manje od 200 pratilaca na „Tviteru“ pre spuštanja na Mars, a sada ih ima više od 45 hiljada i taj broj raste iz sata u sat.

I sam je poželeo da se zahvali internet zajednici, pa je „tvitovao“: „Internet je dobio ovu rundu. Vratiću se kasnije i mnogo hvala. Sada idem da slavim sa svojim timom i prijateljima“.

„Dečko sa čirokanom“ je direktor leta u NASA-i i pre svake misije pravi drugačiju frizuru. Za sletanje „Kjuriositija“ je uz pomoć kolega odabrao izgled koji je „i patriotski i kosmički“.

Po struci je inženjer aeronautike i astronautike, a diplome je stekao na Univerzitetu u Vašingtonu i Tehnološkom institutu u Masačusetsu.

Možete ga pratiti na „Tviteru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: