Život

Ponedeljak, 07.03.2022.

09:21

Nik Kejv u debati sa fanovima zbog Ukrajine: "Imaš dvostruke standarde"

Muzičar Nik Kejv odgovorio je na optužbe za "dvostruke standarde" kada je u pitanju njegova "nepodeljena solidarnost" sa Ukrajinom.

Izvor: B92

Nik Kejv u debati sa fanovima zbog Ukrajine:
Foto: Profimedia

Naime, jedan obožavalac po imenu Ahmet obratio mu se putem portala Red Hand Files, koji omogućava Kejvovim fanovima da mu postavljaju pitanja, a povodom muzičarevog prethodnog posta o ratu između Ukrajine i Rusije.

"Ono što me muči u poruci o Ukrajini je to što niste izrazili takvu podršku palestinskom narodu", rekao je Ahmet i dodao da Kejv nije "izrazio jasnu i nepodeljenu solidarnost sa palestinskim narodom koji je takođe podvrgnut brutalnom tretmanu".

U poruci se dodaje da je Kejv "opisao Izrael kao funkcionalnu demokratiju i zacrtano rešenje vidi kao političku volju koju dele obe strane". Međutim, Ahmet je rekao da se Kejv izražavajući svoju podršku Ukrajini, ali ne i Palestini, "stavlja na poziciju dvostrukih standarda".

U svom odgovoru, Kejv je rekao: "Moram da kažem da invazija Rusije na Ukrajinu jednostavno nije ista stvar kao tekući sukob između Izraela i Palestine; jedan je brutalni ničim izazvan napad jedne države na drugu, u nadi da će se revidirati celokupna bezbednosna struktura Evrope, a drugi je duboko složen sukob dve nacije koji je daleko od direktnog".

Muzičar je zatim nastavio: "Ono što ova dva sukoba dele je tragična sudbina svih nevinih koji moraju da se kriju u skloništima u strahu za svoje živote, i ja duboko saosećam sa svim takvim zajednicama gde god da su – i ko god – bili".

Kejv je istakao da je, iako ne želi da "ponavlja" svoje stavove o Izraelu i Palestini, učestvovao u nekoliko događaja za prikupljanje novca za škole u ​​njihovim zajednicama u poslednje dve decenije.

"Ali ovo nije vreme za ove debate. Ovo je vreme da se ujedinimo u nedvosmislenoj podršci i ljubavi prema narodu Ukrajine", naglasio je Kejv.

"Trenutno se odvija katastrofa i ja sam sa svim Ukrajincima u ovom užasnom trenutku istorije. Više od svega bih voleo da nastupam u Kijevu i veoma sam se radovao našem koncertu tamo. Takođe imam neke divne obožavaoce u Rusiji i znam da se tamo mnogo ljudi žestoko protive postupcima Putinovog režima. Da mogu da nastupam i za te ljude, uradio bih to", zaključio je Kejv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: