Život

Utorak, 24.12.2019.

12:15

Fenomenalni slatkiši bez šećera

Ljubitelji slatkiša koji žele da dostignu ili sačuvaju dobru liniju, uglavnom makar na određeni period reše da im dnevni meni bude bez šećera, iako non-stop razmišljaju o fenomenalnim ukusima svojih omiljenih poslastica.

Izvor: PR

Fenomenalni slatkiši bez šećera
Foto: Dionisvera/Depositphotos

Međutim, za sve one koji su tako radili zarad višeg cilja i mučili se, sada isti taj cilj mogu da ostvare bez problema, zahvaljujući niskokalorijskim zaslađivačima.

Zaslađivači za slatkiše

Ovi zaslađivači daju fenomenalan ukus slatkišima zbog čega nema potrebe za šećerom i dodatnim kalorijama. Ne izazivaju glad, ne povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste i dijabetičari i trudnice. Bez ijedne kalorije, oni daju čak i veću „slatkoću” od šećera, tako da se koristi u manjim količinama, i predstavljaju sjajnu podršku u mršavljenju i održavanju željenog izgleda.

Kao „mađioničar”, niskokalorijski zaslađivači nam poboljšavaju raspoloženje čineći glavni deo fenomenalnih slatkiša bez trunke šećera, pa tako možemo da uživamo u porciji sladoleda ili kolaču!

Recepti za fenomenalnu liniju, ali i raspoloženje

Od recepata sa niskokalorijskim zaslađivačima, bez šećera, za početak možete probati fenomenalan slatkiš: sladoled sa stevijom.

Potrebni sastojci: 1 kilogram iseckanih jagoda, isceđen sok od narandže i limuna, 1 šolja mleka, 500 ml slatke pavlake, 4 žumanceta, pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu, pola kesice želatina.

Način pripreme: jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi, žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga, dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase bez šećera, izmešati i staviti u zamrzivač da se ohladi.

Za drugi slatkiš bez šećera, evo recepta za fenomenalni banana kolač.

Potrebni sastojci: 4 banane, 2 šolje usitnjenih ovsenih semenki, 1 šolja izrendanih jabuka, malo arome od vanile, 1 kašika cimeta, pola kašike muškatnog oraščića, pola kašičice „stevije” u prahu, pola šolje suvog grožđa, malo iseckanog badema.

Način pripreme: pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sistemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je peći kolače oko pola sata.

Za ljubitelje čia semenki postoji iznenađenje u vidu čia pudinga sa jabukama!

Potrebni sastojci: 2 kašičice čia semenki, 1 šoljica jogurta, manje od pola kašičice „stevije” u prahu, 1 jabuka, 2 kašike ovsenih mekinja, malo cimeta.

Način pripreme: sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za slatki doručak ili užinu.

Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: