Nova vest
Fudbal 4

19.5.2024.

15:04

"Karlo Ančeloti je bio u pravu za Luku Jovića"

Napadač Real Madrida Hoselu postigao je mnogo više nego njegovi prethodnici na poziciji "bekap" napadača Luka Jović i Marijano, zaključak je španskih medija koji su se bavili ovom temom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ IMAGO

Povod je, naravno, bio izuzetna forma i napadački učinak Ančelotijevog "džokera" Hoselua koji je ove sezone sa klupe doneo Madriđanima čak 16 golova.

Madridski As otuda konstatuje da je Ančeloti bio u pravu i da je doneo ispravnu odluku kada je pokazao izlazna vrata Joviću i Marijanu, a umesto njih se oslonio na Hoselua. 


Često su italijanskom strategu prebacivali, i mediji i javnost, da ne daje dovoljno prostora Joviću i Marijanu i da zato od njih ne dobija ono što očekuje, ali na primeru Hoselua jasno je da je ipak malo bilo i do pomenutih napadača.

Činjenica je i da nisu ni izbliza koristili i ono malo vremena u igri, kao što to čini ubojiti Hoselu, strelac nekih od najvažnijih golova Reala ove sezone - iz pozicije rezerviste.

Marijano Diaz je, podsećaju Španci, bez postignutog gola od maja 2022. godine. To mu je jedini pogodak u protekle tri sezone prožete neigranjem i povredama.

Marijano je posle Reala završio u Sevilji, no ni tamo se nije naigrao, i tamo je bio bez konkretnog učinka.

Jovićeva karijera išla je u kudikamo boljem smeru.

Srpski napadač je posle dugog "lutanja" posle odlaska iz Reala konačno pronašao starog sebe u Milanu, gde je postigao devet golova na 29 mečeva.

Madridski nedeljnik konstatuje da i takav učinak ne garantuje Srbinu ostanak u taboru "rosonera".

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu