Život

Četvrtak, 28.04.2022.

15:36

Nova tura astronauta stigla na svemirsku stanicu, ruske kolege ih nisu dočekale

Trojica NASA i jedan astronaut Evropske svemirske agencije uspešno su stigli na Međunarodnu svemirsku stanicu, ali ih nisu dočekale ruske kolege, prenosi Rojters.

Izvor: RTS

Nova tura astronauta stigla na svemirsku stanicu, ruske kolege ih nisu dočekale
Foto: Profimedia

Pristajanje kapsule "kru dregon" u sredu, sa četvoro astronauta, troje Amerikanaca i jednom Italijankom, za manje od 16 sati nakon lansiranja iz Nasinog svemirskog centra "Kenedi" u Kejp Kanaveralu na Floridi.

To je jedan od najbržih letova rakete "Spejs Eksa" Ilona Maska do MSS od poletanja do pristajanja, prema sajtu NASA navodi britanska agencija.

Astronaute je zagrljajem i rukovanjem dočekao četvoročlani tim koji će zameniti, tri Amerikanca i nemački kolega iz ESA, koji će završiti svoju misiju sledeće nedelje.

Trojica ruskih kosmonauta koji trenutno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici, i koji se spremaju za šetnju svemirom danas, nisu bili prisutni na dočeku, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: