Zdravlje

Petak, 11.02.2022.

12:26

"Ovo je Božija kazna, jer se ponašamo kao idioti, samo su nam pare važne"

Dr Milanko Šekler je danas gostujući uživo u emisiji za domaće medije, rekao da se slaže sa doktorom Predragom Konom, ali uz jednu napomenu. Takođe je objasnio šta je stelt omikron i zašto brzi testovi mogu da pogreše i otkrio da smatra da je ova pandemija Božja kazna.

Izvor: Blic.rs

Foto:Printscreen/Prva televizija

"Ja se slažem sa doktorom Konom, sve ide u dobrom pravcu, ali treba zadržati opreznost. Pandemija jeste pri kraju i biće gotova za vakcinisane koji su preležali koronavirus jedanput ili dvaput, i dalje nam fali od 35 do 40% vakcinisanih", rekao je dr Šekler , a potom objasnio šta je stelt omikron.

Na pitanje zašto brzi testovi daju lažni rezultat, dr Šekler odgovara:

"Brzi testovi ne daju lažno pozitivne rezultate, ali daju lažno negativne ukoliko nema dovoljno virusa i zato je idealno da se uzorak uzme u prvih pet dana bolesti. Ako uzmete od 30 do 50.000 čestica virusa u brisu, test će biti pozitivan, ali ako uzmete samo 5–10 virusnih čestica, biće negativan. PCR test bi i za 5–10 virusnih čestica rekao da ste pozitivni, jer PCR meri na hiljadite delove milimetra, a brzi test centrimetre. Izašli su radovi da i osoba koja ima oko 33 CT-vrednost virusa u sebi jeste zaražena, ali ne može nekoga da inficira. Teško možete nekoga zaraziti ukoliko ste asimptomačni", kaže dr Šekler i zaključuje:

"Ovo je Božija kazna, kazna prirode, jer se ponašamo kao idioti jer nam je novac postao najbitniji. Važno nam je samo da svuda putujemo i sve jedemo, uništavajući prirodu i istrebljavajući životinje, u kojima se nalazi još 100.000 nepoznatih virusa", izjavio je dr Milanko Šekler tokom gostovanja za domaće medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: