Politika 5

20.05.2024.

8:27

Poslednji susret Vučića i Raisija održao se 2022. u Njujorku; Evo šta je iranski predsednik tada poručio FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji put sreo se sa nastradalim predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem u Njujorku 2022. godine.

Izvor: Novosti

Poslednji susret Vučića i Raisija održao se 2022. u Njujorku; Evo šta je iranski predsednik tada poručio FOTO
TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ nr

Podeli:

"Nadam se da će ovaj slučaj biti ispitan, kao i da će iranski narod sačuvati stabilnost", poručio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada se saznalo da je nestao avion sa predsednikom Irana.

Prilikom poslednjeg susreta, predsednik Raisi je tada naglasio da će Islamska Republika Iran nastaviti da se pridržava načela poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja, te da će pozicija njegove zemlje po ovom pitanju ostati nepromenjena u slučaju Republike Srbije, u skladu sa principima međunarodnog prava i Povelje UN.

TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ nr

Danas je vest o smrti iranskog predsednika potvrdio potpredsednik te zemlje Mohsen Mansuri. Raisi je poginuo prilikom pada helikoptera, a sa njim je bio i ministar spoljnih poslova te zemlje. 

Pročitajte i: 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

21 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

16 h

Podeli: