Sreda, 25.03.2015.

17:21

Beloruski hirurzi uče od niških kolega

U niškom Kliničkom centru boravi delegacija grada Novpolocka iz Belorusiji, među kojima je i tim lekara hiruške klinike u tom gradu koji je prisustvovao izvođenju laparaskopskih operacija uz primenu savremnih metoda iz ove oblasti, izjavio je danas direktor KC U Nišu Zoran Radovanović.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Radovanović je podsetio da je tim niških hirurga, u decembru prošle godine posetio tu zdravstvenu ustanovu, drugu po veličini u Belorusiji, i da je tom prilikom dr Veoljub Pejčić održao predavanje za 40 hirurga Vitebske oblasti i demonstrirao operacije iz oblasti herniologije.

"Prethodna dva dana u operacionoj sali Centra za Minimalnu invazivnu hirurgiju, hirurzima iz Novpolocka demonstrirali smo savremene tehnike iz oblasti laparaskopske hirurgije i herniologije. Urađeno je ukupno devet operacija uz aktivno učešće kolega iz Novpolocka" rekao je Radovanović. Poseban utisak na delegaciju hirurga iz Belorusije ostavila je nova klinika za Kardiohirurgiju u Nišu.

" Mi smo imali prilike da vidimo kliniku za 22. vek. To je četvrti stepen zdravstvene zaštite koji imaju samo klinike na republičkom nivou. To nas raduje i upućuje da našu sradnju ubuduće nastavimo i u sferi kardiohirurgije" rekao je dr Sergej Nekrasov, glavni hirurg bolnice u Novpolocku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: