Utorak, 21.09.2021.

12:45

Med i beli luk – rešavaju prehladu i sezonski virus

Jednu teglu napunite oguljenim belim lukom koji ste malo zgnječili kako bi pustio sok i prelijte domaćim medom.

Izvor: Avaz.ba

Med i beli luk – rešavaju prehladu i sezonski virus
Foto:Profimedia

Hladni dani nam tek stižu, a s njima dolazi i vreme prehlada i sezonskih virusa.

Umesto industrijskih suplemenata i lekova, predlažemo vam da potražite rešenje u prirodi, i napravite dobar narodni lek, savetuju stručnjaci.

Beli luk je odavno poznat po svojim neverovatnim protivupalnim dejstvima, a u narodu se naziva i prirodnim antibiotikom.

Takođe, med je jedan od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam, tako da će kombinacija belog luka i meda zasigurno biti dobitna.

Prepreka kod korišćenja belog luka je neprijatan miris i težak ukus, ali u kombinaciji sa medom će biti manje ljut, i neće mirisati jako.

Beli luk u medu je odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, a priprema se jednostavno.

Jednu teglu napunite oguljenim belim lukom koji ste malo zgnječili kako bi pustio sok, i prelijte domaćim medom. Teglu zatvorite i odložite na hladno mesto.

Povremeno lagano promućkajte teglu i jedite po potrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: