Tehnopolis

Sreda, 25.04.2018.

12:38

Gejming laptopovi su primamljiviji nego ikada pre

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se Nvidia serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

Izvor: PR ČLANAK

Gejming laptopovi su primamljiviji nego ikada pre

Trenutno na tržištu desktop računara, a pre svega grafičkih kartica, vlada pometnja izazvana kriptovalutama, tako da prosečan gejmer danas mora da izdvoji i po nekoliko stotina evra više za grafičku karticu za igranje u Full HD rezoluciji, nego što je recimo bio slučaj pre par godina, što je skoro pa nezapamćeno u IT svetu. Sa druge strane, laptopovi nisu pogođeni ovom problematikom i njihove cene su iste ako ne i niže nego što su bile pre godinu dana. Kada se sve ovo uzme u obzir, iz gejmerske perpektive desktop sličnih performansi kao i laptop košta možda neznatno manje. Pri tom, laptop ima i brojne druge pogodnosti, kao što su mobilnost i nesmetan rad u slučaju nestanka struje. Pored toga, uvek možete koristiti eksterni monitor, ako imate određenu lokaciju na kojoj se stalno igrate. Periferije naravno isto nisu problem, jer ćete svakako koristiti iste i na desktopu i laptopu.

Na polju gejmerskih laptopova se svakako ističe ASUS ROG serija koja je prilagođena specifičnim potrebama gejmera i koja tradicionalno važi za sam vrh ponude gejmerskih laptopova. Mnogi ne znaju da je ASUS broj 1 u svetu, kada su gejmerski laptopovi u pitanju. Upravo kod nas je pionirski počeo sa radom sistem dodatnih pogodnosti pod nazivom ASUS ROG Klub u koji mogu da pristupe svi koji su kupili ROG laptop nakon 1. marta 2018.

Kada ste član kluba možete skupljati i bodove, ne samo kupovinom laptopa već i kupovinom ASUS ROG periferija i kasnije te iste bodove zameniti za vredne poklone i brojne druge nagrade. Članstvo u klubu vam omogućava da učestvujete na turnirima koje organizuje ASUS, da dobijete besplatne ulaznice za gejmerske događaje koje ASUS sponzoriše, učestvujete u specijalnim nagradnim igrama samo za članove kluba i da dobijate na test nove modele ASUS ROG laptopova. U svakom slučaju sada imate i još jedan dodatni motiv za kupovinu gejmerskog laptopa umesto desktopa!

Pored toga, ASUS je nedavno otvorio i Call centar, pa sada na jednom mestu možete dobiti sve informacije o njihovim mobilnim uređajima (laptopovima, telefonima i tabletima), kao i tehničku podršku, ako vam slučajno zatreba. Telefon call centra je 011/43-00-328, a radno vreme je radnim danima od 9 do 17 h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: