Nexus 7 ima skriveni magnetni senzor

Google tablet, Nexus 7, ima jedan nedokumentovni magnetni senzor sličan senzorima u Apple iPadu.

Izvor: B92

Petak, 13.07.2012.

22:03

Default images

Senzor je ostao nezapažen pri rastavljanju Nexusa, a ispostavilo se da mu omogućava da se probudi kad se okviru ekrana primakne magnet, čime će potencijalno podržati dodatke poput pametnog covera kakav se nudi za iPad.

Senzor koji se nalazi u levom donjem delu okvira i primicanjem i odmicanjem magneta uključuje i isključuje ekran, nije naveden ni u Googleovoj dokumentaciji ni na informativnoj strani Asusa – proizvođača ovog tablet računara.

Nije još sasvim jasno čemu će senzor stvarno služiti, ali jedna od mogućnosti je da će ga koristiti Nexus 7 Cover koji će prekrivati i poleđinu i ekran. Sasvim je moguće da će se ekran automatski isključivati kad se pokrije i uključivati kad se otkrije.

Apple je patentirao magnetni mehanizam svog pametnog covera, ali patent se uglavnom odnosi na to kako se cover magnetski kači za iPad, a ne kako se magnetski senzor koristi za uključivanje i isključivanje ekrana. Tako nešto postojalo je još kod nekih ranijih modela, Blackberry Bold, čiji se ekran isključivao kad bi se telefon stavio u njegovu kožnu futrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: