Nova vest
Fudbal 3

2.5.2024.

14:11

Zvezda ubedljiva u kadetskom "večitom" derbiju – titula je blizu

Kadeti Crvene zvezde savladali su vršnjake iz Partizana na terenima Omladinske šlole reztatom 4:0 u derbiju Kadetske lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FK Crvena zvezda

Kadetska liga

Crvena zvezda – Partizan 4:0 (3:0)
Đorđević u 26, Vasilić u 38. i 46, Kostov 44
Sudija: Miroslav Miletić
Stadion: Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda

Bolje su ušli u meč kadeti Zvezde i već u četvrtom minutu pokušali preko Vasilića koji je nakon prodora po levoj strani gađao u Jovanovića. Ubrzo je lopta i završila u mreži Jovanovića, nakon što ga je Kostov lobovao, ali je arbitar signalizirao ofsajd. U dva navrata je potom Ranković gađao sa distance, ali pored stative, premda je Zvezda uspostavila ritam dešavanja na terenu što se ubrzo i konkretizovalo. 
 
Akcija u 26. minutu je krenula od Rankovića, koji je oduzeo loptu na sredini terena, povukao kontru, a zatim i spoljnim delom stopala poslao pas za Uroša Đorđevića koji je “bocnuo” Jovanovića, za aplauz svih prisutnih na tribinama. Mogla je prednost da se udvostruči u 30. minutu, ali je udarac Stojanovića odbio Jovanović do Damjanovića koji je šutirao preko gola. 
 
Nova akcija Zvezdinih fudbalera viđena je u 38. minutu kada je Đorđević uposlio Stojkovića po desnom boku, a on zavrnuo loptu za Aleksu Vasilića koji se oslobodio čuvara i pogodio “malu” mrežu. Uzvratio je Vasilić asistencijom u 44. minutu kada je oduzeo loptu neodlučnom štoperu gostiju i uposlio Vasilija Kostova koji je akciju rutinski završio.
 
Gde su stali u prvom, tu su fudbaleri Zvezde nastavili u drugom poluvremenu, pa su do novog gola stigli u 46. minutu nakon što je Vasilić dobro reagovao na odbitak Kostova koga je prethodno uposlio Damjanović. Driblao je Mišić po desnom boku u 57. minutu, ušao i u šesnaesterac, ali pogodio spoljni deo mreže.

O Zvezdinoj dominaciji na današnjem susretu, dovoljno govori to da je Bekonja prvu intervenciju imao tek u 60. minutu posle udarca Kostića.
 
Mogla je Zvezda da bude i ubedljivija, ali je falilo više koncentracije u završnici, kao i situaciji kada je napadač rivala - Radović izašao pred Bekonju i promašio gol.

Zvezda je sa ovom pobedom stigla do 11 bodovi prednosti u odnosu na Partizan, na pet kola do kraja.


 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

Aktuelno

"Walk a mile for the smile"

Novak Đoković fondacija se i ove godine pridružuje Prima International School koji tradicionalno organizuju prolećni festival “Walk a mile for the smile”.

Fondacija Novak Đoković

15:03

23 min

U fokusu

Vidi sve
Android

Kliktaćemo obrvama!?

Project Gameface će korisniku omogućiti da kontroliše svoj gejming "miš" pomoću lica, a projekat je trenutno otvorenog koda na Androidu.

The Verge

13:34

1 h

Aktuelno

Gotovo je: X

Društvena mreža Tviter i definitivno je prešla na novo ime, tako da se će sada u internet adresi stajati samo X, odnosno X.com.

B92.net

11:15

4 h

Novo Sport Video Menu