Četvrtak, 02.10.2014.

09:15

Ana sigurno do ¼ finala i Singapura

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtinu finala U Pekingu, pobedom nad Sabin Lisicki u dva seta – 6:3, 7:5.

Izvor:

Default images

Beograđanka je ovim slavljem obezbedila i plasman na završni turnir u Singapuru, posle poraza Anđelike Kerber od Svetlane Kuznjecove.

Ana je sjajno otvorila meč, spasla je dve brejk lopte u uvodnom gemu, da bi sredinom seta iskoristila svoju treću za prednost. Morala je Ivanovićeva u devetom gemu da spasava čak četiri brejk, ali je ipak uspela da stigne do vođstva u setovima.

Drugi set bio je daleko neizvesniji i gotovo duploduži, a naša Ana je koncentrisanijom igrom uspela u finišu da stigne do zaslužene pobede. Ivanovićeva je ponovo prva stigla do prilike da protivnici oduzme servis, što je i uspela u petom gemu. Međutim, Nemica je odgovorila već u narednom i odvela set u neizvesnu završnicu.

Najbolja srpska teniserka odigrala je sjajno kada je bilo najpotrebnije, stigla do tri vezane brejk lopte u 11. gemu i iskoristila već prvu. Imala je Lisicki priliku ponovo da se vrati i izbori taj brejk, ali je naša teniserka ponovo bila na visini zadatka za konačni trijumf.

Srpkinja sada vodi sa 3-1 u pobedama protiv Nemice, a sva četiri meča igrale su ove sezone – Ana je bila bolja u Stenfordu i Štutgartu, a Lisicki na Vimbldonu.

Ana će u borbi za finale igrati sa Rumunkom Simonom Halep.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

19 h

Podeli: