Nedelja, 11.05.2014.

22:53

Orlovi: Kolarovu i Nastasiću titula

Srpski fudbaleri imali su uspešan vikend za nama, neki su se istakli golovima, neki asistencijama, a neki su osvojili važne trofeje.

Izvor: ÐN

Default images

Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić osvojili su englesku Premijer ligu sa Mančester Sitijem, posle pobede od 2:0 nad Vest Hemom u poslednjem kolu.

Osim njih dvojice, u centru pažnje na Ostrvu bio je i Nemanja Vidić koji se oprostio od Mančester Junajteda u 300. meču, a tom prilikom Lambert mu je najverovatnije slomio nos.

Širom Evrope 'Orlovi' su se istakli i kao strelci, pa su tako pogađali Miloš Jojić za Borusiju, Filip Kostić za Groningen i Marko Milinković za Slovan iz Bratislave.

Zoran Tošić odigrao je još jedan sjajan meč za CSKA, a posle poraza Zenita, Armejci su zauzeli prvo mesto kolo pre kraja. Valjadolidu nije bila dovoljna asistencija Antonija Rukavine, pošto je poražena od Betisa sa 4:3.
Beta/AP Photo/Sang Tan
Engleska: Aleksandar Kolarov osvojio je titulu u Premijer ligi sa Mančester Sitijem, drugu u poslednje tri sezone. Siti je pobedio Vest Hem u poslednjem kolu sa 2:0, a Kolarov je odlično odigrao svih 90 minuta. Matija Nastasić meč je posmatrao sa klupe. Nemanja Vidić oprostio se od Mančester Junajteda u svom 300. meču za klub, ali ni njega neće pamtiti po dobrom. Riki Lambert je u jednom vazdušnom duelu udario lakton Vidića u nos i raskrvario ga, a verovatno je u pitanju prelom. Junajted je odigrao nerešno 1:1 na gostovanju Sautemptonu.

Nemačka: Milošu Jojiću baš prija Herta, posto je ponovo bio strelac protiv berlinske ekipe. Aleksandar Ignjovski presedeo je na klupi poraz Verdera u Leverkuzenu, baš kao i Slobodan Medojević koji nije ulazio u igru za Volfsburg. Grojter Firt plasirao se u baraž za plasman u Bundesligu zahvaljujući pobedi nad Sandhauzenom od 2:0. Nikola Đurđić zamenjen je u 75. minutu, dok Ognjen Mudrinski nije dobio minutažu.
Beta/AP Photo/Michael Sohn
Italija: Dušan Basta propustio je remi Udinezea sa Veronom, dok su Željko Brkić sa jedne i Boško Janković sa druge strane ostali na klupama. Zdravko Kuzmanović igrao je do 74. minuta za Inter, a Ivan Radovanović i Vlada Avramov bili su svih 90 minuta na terenu u duelu Kaljarija i Kjeva. Nenad Tomović nije dobio priliku da učestvuje u minimalnoj pobedi Fiorentine nad Livornom, dok je Siniša Mihajlović zamenio Nenada Krstičića u 58. minutu. Nikola Maksimović zabeležio je 22. nastup za Torino protiv Parme, dok Adem Ljajić nije ulazio protiv Juventusa u velikom derbiju.

Španija: Antonio Rukavina već u prvom minutu asistirao je Geri za pogodak Valjadolida, a na terenu se našao i Stefan Mitrović. Sporting Hihon uhvatio je poslednji voz za baraž u Primeru, pobedom koju je doneo Dejan Lekić u 64. minutu. Lekić je uz gol dobio i žuti karton, izašao je iz igre šest minuta kasnije, dok je Stefan Šćepović proveo svih 90 minuta na terenu.

Francuska: Nemanja Pejčinović nije uspeo da spreči poraz Nice od Evijana, što nisu uspeli ni Dušan Veškovac i Pavle Ninkov. Njihov Tuluz poražen je na gostovanju Gengamu sa 2:0.
Beta/Filip Kostiæ i Rišairo Živkoviæ (fcgroningen.nl)
Ostali: Groningen je predvođen sjajnim Filipom Kostićem prošao u finale plej ofa holandske lige nakon pobede 4:1 u gostima nad Viteseom. Kostić je postigao dva pogotka, a po jednom su se u strelce upisali Šeri i potencijalni reprezentativac Srbije Rišairo Živković. Groningen će za prolaz u Ligu Evrope igrati sa ekipom AZ Alkmara, koji je bio bolji od ekipe Herevenea u dvomeću. Nemanja Gudelj dobio je žuti karton u 91. minutu tog susreta.

Zoran Tošić izašao je u samom finišu utakmice između CSKA iz Moskve i Toma, koju je njegov klub dobio sa 2:0. Armejci su tako iskoristili poraz Zenita od Dinama i preuzeli čelnu poziciju pred poslednje kolo.

Fudbaleri Slovana iz Bratislave odbranili su titulu prvaka Slovačke, pošto su u 30. kolu šampionata na svom terenu pobedili Zlate Moravice sa 2:0. Strelac prvog pogotka za Slovan bio je srpski fudbaler Marko Milinković u 60. minutu.

Fudbaleri Legije napravili su veliki korak ka odbrani titule ubedljivim trijumfom u trećem kolu šampionske runde prvenstva Poljske sa 5:0 nad Vislom iz Krakova. Srpski fudbaler Miroslav Radović ponovo je prikazao zapaženu partiju i upisao je asistenciju kod petog gola svoje ekipe. Za 90 minuta utakmice na „Pepsi areni“ izvanredno je razigravao svoje saigrače i zaslužio je epitet jednog od najboljih u timu Legije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: