Hronika 1

20.05.2024.

13:43

Nastavljeno suđenje Aleksiću svedočila još jedna oštećena

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem oštećene nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Izvor: Tanjug

Nastavljeno suđenje Aleksiću svedočila još jedna oštećena
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

J.V., koja inače ima status posebno osetljivog svedoka, je danas odgovorajući na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, navela da se kritičan događaj odigrao 29. novembra 2020. godine, kada je ona bila maloletna.

Aleksić se kada je reč i J.V. tereti za nedovoljene polne radnje nad maloletnicom.

Nju je tog dana, kako je ispričala, tokom časa Aleksić pozvao u kancelariju, ne opisujući sam događajaj, navela da je uplakana izašla iz kancelarije i odmah ispričala drugarici šta se desilo, ali je ostala do kraja časa.

Tada se, kako je rekla, osećala kao da je nešto loše uradila, te je bila u šoku, uplašila se i osećala nemoćno.

Ona je tada prestala da ide kod Aleksića na časove, a ubrzo je kontaktirala i oštećena I.V. koja joj je rekla da se i njoj desilo slično.

Ubrzo je ispričala svojim roditeljima šta se desilo, a kasnije se videla sa oštećenom Milenom Radulović.

Branilac Jakovljević je nakon nekoliko pitanja koja su bila odbijena od strane suda, nastavio da priča iako mu je sudija rekao da ne komentariše odbijanje pitanja već da postavi naredno, međutim Jakovljević je nastavio da priča uporedo sa sudijom zbog čega ga je postupajući sudija upozorio da poštuje sud, a zatim napravio pauzu od 15 minuta.

Sledeće suđenje zakazano je za 25. jun kada bi oštećena Iva Ilinčić trebalo da svedoči. Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: