Teodosić dobar u preokretu Klipersa, slabo izdanje Bogdana

Los Anđeles Klipersi su pobedili jedan od najboljih timova NBA lige Toronto Reptorse sa 117:106, dok su Sakramento Kingsi poraženi od Boston Seltiksa sa 104:93.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 26.03.2018.

08:15

Teodosić dobar u preokretu Klipersa, slabo izdanje Bogdana
Tanjug / (Frank Gunn/The Canadian Preš via AP)

Miloš Teodosić je sa 15 poena bio jedan od najboljih strelaca svoje ekipe iako ga šut nije služio kao što može.

Teo je ubacio tek jedan od pet pokušaja za tri poena i ukupno 5/13, a svom učinku je dodao i četiri skoka. Svoju "porciju" minuta je dobio i Boban Marjanović koji je za ukupno šest ubacio četiri poena i imao tri skoka.

Njihovu ekipu je još jednom predvodio neverovatni Lu Vilijams koji ove sezone igra izvanredno. "Svit Lu" je ubacio 26 poena, a posebno je pogurao tim u poslednjoj četvrtini kada je postigao 18 poena.

Jonas Valančunas i Fred Van Vlit su bili poenterski najefikasniji u Reptorsima sa po 16 poena, dok su najbolji igrači Demar Derozan i Kajl Lauri ubacili po 11.

Klipersi su uspeli da se vrate u meč i pobede iako su već u prvoj četvrtini zaostajali 18 poena. Do prvog vođstva došli su tek u trećoj četvrtini trojkom Ostina Riversa za 66:64 i prekinuli su niz od tri poraza, a nade za plej-of su očuvane.

Klipersi su deseti na Zapadu sa skorom 39-34, a Reptorsi su vodeći sastav Istoka sa 54 pobede i 20 poraza.
Tanjug / (AP Photo/Steve Yeater)
Drugoplasirani Boston Seltiksi su pobedom nastavili da jure Toronto Reptorse u borbi za čelo Istoka.

Oni su pobedili Sakramento Kingse Bogdana Bogdanovića bez Kajrija Irvinga koji će biti odsutan nekoliko nedelja.

Odmenio ga je Teri Rozijer koji je postigao 33 poena, dok je srpski bek na drugoj strani ubacio tek četiri koša (2/10 iz igre). Bogdanović nije uspeo da pogodi nijednu od pet trojki koje je ispalio ka obruču Bostona. Osam ih je pogodio Rozijer kome je falila jedna trojka da izjednači rekord Seltiksa u jednoj utakmici.

Taj rekord dele Entoan Voker i Ajzea Tomas. Kod Kingsa je najefikasniji bio Badi Hild sa 21 poenom.

Kingsi su bolje otvorili meč i do poluvremena održavali prednost koja je sporadično iznosila i deset poena (60:50).

Loš početak treće deonice doneo im je probleme jer Boston tu uspeva da uhvati priključak, a onda i preokrene za samo pet minuta u nastavku trojkom Rozijera za 65:64.

Boston je od tog trenutka održavao prednost i došao do 50. pobede u 73 meča. Boston ostaje drugi, a Kingsi su 12. na Zapadu sa 24 pobede i 50 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: