Novak na Rodžera u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u drugom kolu Mastersa u Madridu protiv boljeg iz duela dva kvalifikanta odlučeno je žrebom u prestonici Španije.

Izvor: AG

Petak, 04.05.2012.

21:04

Default images

U projektovanom polufinalu Đoković bi trebalo da igra protiv Rodžera Federera, a u istoj polovini nalaze se i Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Tipsarević je postavljen za sedmog favorita, u prvom kolu je slobodan, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Alberta Ramosa i kvalifikanta.

Ukoliko Tipsarević zabeleži dve pobede u Madridu, u četvrtfinalu bi lako mogao da se sastane sa Novakom Đokovićem. U njihovoj četvrtini žreba su Vavrinka, Rohus, Melcer, Lopes, Simon, Fonjini, Bagdatis i Garsija-Lopes...

Protivnik Troickog u prvom kolu biće mladi Amerikanac Donald Jang. Viktor bi ukoliko preskoči prvu prepreku u drugom kolu igrao sa boljim iz duela Beluči – Gaske, a u trećem bi ga verovatno čekao Rodžer Federer. Švajcarac je u prvom kolu slobodan, ali ga već u drugom čeka težak meč sa boljim iz duela Nalbandijan – Raonić. Eventualni protivnik Federera u četvrtfinalu mogao bi da bude David Ferer.

Na drugoj strani, Rafael Nadal će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Ivo Karlović – Nikolaj Davidenko. Maljorčanin bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv šestog favorita Tomaša Berdiha, a u njegovoj polovini žreba su i Izner, Conga, Del Potro, Čilić...

Turnir u Madridu igra se od petog do 13. maja, prvi put u istoriji tenisa igraće se na plavoj šljaci, a titulu brani prvi teniser sveta Novak Đoković koji je prošle godine u finalu prvi put u karijeri na šljaci savladao Rafaela Nadala.

Sve najzanimljivije mečeve iz Madrida direktno će prenositi televizija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: