Ponedeljak, 22.12.2008.

20:38

NLB: Zvezda čeka FMP

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju FMP iz Železnika (utorak, 19h), u 14. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Default images

U poslednju utakmicu 2008. godine i prvu u drugom delu šampionata oba beogradska kluba ulaze nakon pobeda u prošlom kolu. Zvezda je pobedom nad ekipom Budućnosti zadržala pobedničku seriju, a FMP je isto uradio u duelu sa Krkom. U prvoj utakmici sezone Zvezda je pobedila u Železniku nakon velikog preokreta.

Zvezda ove sezone u ’Pioniru’ nije izgubila nijedan meč. Trener Svetislav Pešić traži od svojih igrača da izvuku pouke iz meča sa Podgoričanima.

„Iz utakmice protiv Budućnosti moramo da izvučemo pouke i to pokažemo već protiv FMP-a. Imamo dosta uvežbanih akcija, insistiram da se igrači drže njih. Sistem je osnova svega, individualna rešenja su na drugom mestu. A, ne obrnuto. Imali smo neke loše odluke u napadu. Otvoren reket, igrači razmišljaju daj da preuzmem odgovornost, da završim i tako nastaju greške. Zbog toga smo propustili priliku da ubedljivije pobedimo“, istakao je Svetislav Pešić.

Boris Bakić i Tadija Dragićević su propustili meč protiv Podgoričana. Borbeni bek će biti u sastavu za meč protiv FMP-a, dok će kapiten i dalje pauzirati.

„Problemi sa sitnim povredama su prisutni. Dobro je što Bakić nije morao da igra iako nam je on veoma važan igrač u našem sistemu. Kao, uostalom i Tadija. Owens takođe već duže vreme vuče povredu.“

Od centarska linije se očekuje da i protiv ’Pantera’ bude na visokom nivou.

„FMP je skoro promenio trenera i od tada zabeležio dve pobede. Reakcija ekipe je očigledna. U goste nam dolazi kvalitetan tim, silno motivisan. Ipak, nadam se da ćemo igrati kvalitetno i uspsešno završiti kalendarsku godinu“, rekao je Elmedin Kikanović.
BB
FMP je nakon pet uzastopnih poraza u NLB ligi promenio trenera, i to je urodilo plodom. Umesto Slobodana Klipe na klupu je došao Milovan Stepandić koji je u svom debi meču na klupi FMP-a slavio u Podgorici protiv Budućnosti. Nakon tog trijumfa usledila je i ubedljiva pobeda nad Krkom, i FMP u duel sa Zvezdom ulazi sa dosta samopouzdanja.

„Ostvarili smo izuzetno važna pobedu, pred gostovanje Crvenoj zvezdi. Bilo je mnogo važno da slavimo, zbog samopouzdanja, ali i stanja na tabeli, da se malo primaknemo sredini. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama igrati još bolje i da ćemo konačno zauzeti mesto koje nam po kvalitetu objektivno pripada“, komentar je Mladena Jeremića, beka FMP-a.

Milovan Stepandić, pred derbi sa Zvezdom ima dosta razloga za zadovoljstvo, ali kako sam kaže i dosta posla pred sobom.

„Fabrika talenata iz FMP-a nije prestala da radi, bilo je samo malo krize zbog nekih nesrećeno izgubljenih utakmica. Oscilacije su još uvek prisutne, ali su normalne s obzirom na mladost tima. Pobede se pišu, greške moramo da ispravljamo u hodu. Ovo je tim mora još da raste i napreduje. Zvezdi ne možemo da pretimo, ali mi nikome ne priznajemo da je bolji dok to ne dokaže na parketu“, rekao je Milovan Stepandić.

„Crveno-beli“ su posle 13 mečeva treći na tabeli sa dva poraza, dok je FMP u znatno lošijoj situavciji i trenutno je osmi sa skorom 5-8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

18 h

Podeli: