Nedelja, 05.10.2008.

20:51

Veteran Pažis deklasirao Lion

Debakl lionskog Olimpika u Renu obeležio je osmu rundu šampionata Francuske.

Izvor: B92

Default images

Ren je savladao šampiona rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigao je veteran Mikael Pažis. Sent Etjen je pobedio Monako 2:0, a u večernjem meču Nansi je sa Pari Sen Žermenom igrao 1:1.

Meč u Bretanji otvorio je trku za francusku titulu, samo dva kola pošto je Lion stvorio ogromnu prednost.

Pažis, koji je u avgustu napunio 35 godina, postigao je u oba poluvremena po jedan lagan gol, a sreiju je završio u 67. minutu golom godine u Francuskoj – grudima je primio dugu loptu, a onda poluvolejom šokirao Iga Lorisa.

U Sent Etjenu Bafetimbi Gomis potvrdio je da se vratio u formu, posle katastrofalnih nastupa na EP i na početku sezone. Reprezentativac Francuske postigao je prvi gol u pobedi zelenih nad „Kneževima“, a posao je okončao Žefri Derni osam minuta pre kraja.

Večernji meč tek je počeo kada su Parižani vodili, iako su na teren izašli bez iskusnog trija Makelele - Roten - Žili. Stefan Sasonjon je centrirao sa desne strane, a loptu je u mrežu smestio Oaro. Izjednačio je Damijan Makaluzo desetak minuta pre kraja prvog poluvremena.

Ren – Olimpik Lion 3:0
Pažis 17, 56, 67
Sent Etjen – Monako 2:0
Gomis 11, Derni 83
Nansi – PSŽ 1:1
Makaluzo 34 – Oaro 3
Grenobl – Nant 0:1
L’Avr – L’Man 1:2
Lorion - Bordo 1:2
Olimpik Marsej - Kaen 2:1
Nica - Sošo 1:1
Tuluz - Okser 1:0
Lil - Valensijan 1:0

Tabela: Lion 19, Tuluz 17, Marsej 16...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: