Utorak, 21.02.2006.

00:19

Navka i Kostomarov za 3 od 3 Rusije

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Default images

Rusi Tatjana Navka i Roman Kostomarov najbolji su plesni par na takmičenju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.

Navka i Kostomarov su nadmašili američki par Tanit Belbin – Bendžamin Agosto za 4,58 bodova u ukupnom skoru, posle tri dela takmičenjs – obaveznog, originalnog i slobodnog plesa.

U slobodnom plesu Rusi su nastupali uz muziku iz opere "Karmen" Žorža Bizea. Težak program oni su klizali uz mali broj gotovo neprimetnih grešaka, pa su dobili visoke ocene i tako povećali prednost koju su imali i posle nedeljnog originalnog plesa.

Bronza je pripala ukrajinskom paru, supružnicima Eleni Grušini i Ruslanu Gončarevu.

Zlato Navke i Kostomorova je treće za Rusiju u umetničkom klizanju na ovim Igrama. Najprostranija zemlja na planeti želi da u Torinu objedini sve četiri titule u tom popularnom sportu.

Prethodno su titule u Torinu osvojili Tatjana Totmjanina i Maksim Marinin u klizanju parova, a Jevgenij Plušenko u muškoj konkurenciji.

Preostalo je još pojedinačno takmičenje klizačica, a Rusi i tu imaju favorita - Irinu Sluckaju, svetsku i evropsku šampionku, i srebrnu sa prošlih Igara u Solt Lejk Sitiju. Borba za to zlato počinje u utorak uveče, kada će klizačice izvoditi kratki program. Slobodni program je u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: