Sreda, 16.09.2020.

09:22

Branilac titule se povukao sa Tur d'Fransa

Branilac titule u Trci oko Francuske biciklista Ineosa Egan Bernal povukao se sa čuvene trke, uoči 17. etape.

Izvor: B92

Branilac titule se povukao sa Tur d'Fransa
Foto: Reuters/Stephane Mahe

Bernal je od prošle nedelje imao problema i zaostajao je sedam minuta za vodećima u generalnom plasmanu.

Njega su tokom etape u utorak mučila leđa, a imao je i problema sa kolenom, zbog čega je zaostatak i uvećao, pa je odlučeno da se povuče sa Tur d'Fransa.

Bernal trenutno zauzima 16. mesto u generalnom plasmanu sa 19 minuta i četiri sekunde zaostatka za vodećim Primožom Rogličem.

"Nisam ovako želeo da završim Tur d'Frans, ali slažem se da je to za mene ispravna odluka u ovim okolnostima. Izuzetno poštujem ovu trku i radujem se povratku",
rekao je 23-godišnji Bernal.

Kolumbijski vozač dodao je da će se sada posvetiti oporavku od Tura i pripremama za ostatak sezone.

Direktor Ineosa Dejv Brejlsford rekao je da je ekipa donela najbolju odluku koja je u interesu Egana Bernala.

"Egan je pravi šampion koji voli da se trka, ali je i mlad vozač koga čeka mnogo ovih trka. U ovom trenutku, mi smatramo da je za njega pametnije da prekine trku", naveo je Brejlsford.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: