Sreda, 11.12.2019.

15:15

Mijatović: Ne treba nam Superliga, Liga šampiona je fenomenalna

Predrag Mijatović, bivši fudbaler i sportski direktor Reala, nije oduševljen idejom o formiranju evropske Superlige.

Izvor: Ž.B.

Mijatović: Ne treba nam Superliga, Liga šampiona je fenomenalna
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

O tom projektu navodno su razgovarali Florentino Perez, prvi čovek Real Madrida, i Đani Infantino, predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA).

O tom projektu navodno su razgovarali Florentino Perez, prvi čovek Real Madrida, i Đani Infantino, predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Ideja je da najveći evropski klubovi napuste Ligu šampiona i formiraju svoje zatvoreno takmičenje.

To bi bili najbolji timovi lige petice, a Perez čak ide i korak dalje, po pisanju "The New York Times", i zalaže se da ekipe istupe i iz nacionalnih šampionata.

"Protiv sam ideje o formiranju Superlige. Svi imamo pravo da bodrimo svoje klubove, prvo u domaćem prvenstvu, pa na kraju i u elitnom fudbalskom kupu. Ovo nije takmičenje samo za velike ekipe. Uostalom, sadašnji sistem Lige šampiona je fenomenalan", rekao nam je Predrag Mijatović u Zagrebu, posle predstavljanja Aleksandera Čeferina, predsednika UEFA, za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Mijatović će u društvu Čeferina, Davora Šukera, predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske, legendarnog Miroslava - Ćire Blaževića, gledati meč Lige šampiona između Dinama i Mančester Sitija.

Dinamo želi da nastavi svoju evropsku priču u elitnom rangu,i za to će mu trebati i dobar rezultat iz meča Šahtjor - Atalanta.

"Važan meč za Dinamo... Razlika u budžetima je ogromna, ali ima i nešto što se zove motiv. A domaćin će biti motivisan "150 odsto". Fudbal zato i jeste čarobna igra, jer ne pobeđuje uvek onaj koji na papiru više vredi", rekao je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: