Subota, 09.11.2002.

00:05

Košarkaši Zvezde posle deset godina ponovo u Sarajevu

Pored Mirze Delibašića, Davorina Popovića i Indeksa, Baščaršija je sigurno zaštitni znak ovog grada. Posledice rata i posle 7 godina još uvek vidljive – mnogo kuća je oštećeno šrapnelima, dosta zgrada se renovira... Sa druge strane Baščaršija – prepuna malih zanatskih radnji, kojih u ostalim gradovima bivše SFRJ gotovo da više i nema. Naravno, prisutan je i duh novog vremena – pa se mogu videti moderno uredjene filijale gotovo svih svetskih banaka, radnje najpoznatijih sportskih brendova... Što se muzičke scene i predstojećih koncerata tiče, Sarajlije će ovog vikenda slušati Acu Lukasa i popularnog hrvatskog pevača Gibbonija.

Izvor: Od specijalnog izveštaèa B92 iz Sarajeva, Igora Vujièina

Default images

Boravak u Sarajevu, delegacija Zvezde koju je predvodio tim menadžer Nebojša Ilić iskoristio je i da poseti grob Mirze Delibašića i oda poštu jednom od najvećih košarkaša Evrope svih vremena.

Sam meč 7.kola Goodyear lige nije privukao veliku pažnju košarkaške publike u Sarajevu i domaćih medija. Grad koji je nekada imao evropskog šampiona (1979.godina) i košarkaše poput Mirze Delibašića, Benačeka, Bore Vučevića, Izića ..., pa i kasnije sjajna generacija koja je krajem 80-tih zagorčavala život svima u ekstra jakoj ligi bivše SFRJ ( Radulović, Bukva, Avdić, Bilalović...) trenutno gleda lošu košarku ( Bosna u Goodyear ligi ima skor 0-7) – logično, meč je pratilo jedva 500-600 gledalaca.

Sve je bilo u retro fazonu. Najavljivač utakmice čuveni Mirko Kamenjašević, a u malobrojnoj publici Sabahudin Bilalović, Samir Avdić. Na terenu umesto opšteprihvaćenih cheerleadersica – umetničke tačke mladih ritmičarki. Sama Skenderija gotovo nepromenjena, grb ZOI 1984. i dalje stoji na svom mestu – nova stvar je jedino parket koji i nije baš najbolje uradjen, a na tribinama , ali potpuno izolovano – i 17 navijača Crvene zvezde sa transparentom »Delije – Sarajevo«.

Na početku utakmice mirna publika, koja očigledno nije mnogo očekivala od košarkaša Bosne u ovom meču ( kao ilustracija neka posluži upadica jednog navijača koji je posle prvog koša na utakmici i početne prednosti Bosne viknuo » Sudija sviraj kraj – da i mi nekoga pobedimo« - probudila se sredinom prve četvrtine zahvaljujući lošoj igri crveno-belih, i prozivkama Delija.

Prvih 20 minuta mučenje – Zvezda sa nekoliko dobrih minuta i dobrom igrom Šilobada odlazi na odmor sa +5 ( 53:48). Drugi deo perfektno su odradili Skuni Pen u 3.četvrtini ( 9 uzastopnih koševa na startu 2.poluvremena) i Bolić u poslednjoj četvrtini ( 14 od 23 zvezdinih poena), malo za zahteve trenera Trifunovića – ali dovoljno za 4.trijumf u ovom takmičenju i konačnih 98:89.

Na kraju, sledeće gostovanje crveno-belih je u Splitu 30.novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: