Boš i LBJ srušili Sparse na Floridi

Majami Hit nadigrao je u derbiju NBA lige San Antonio Sparse, u reprizi prošlosezonskog finala bilo je 113:101 na Floridi.

Izvor: AK

Nedelja, 26.01.2014.

21:34

Default images

Šampiona je do 32. pobede u sezoni predvodio Kris Boš sa 24 poena i 5 skokova uz samo jedan promašajem iz igre, dok je LeBron Džejms dodao 18 poena i imao 7 skokova i 6 asistencija.

Tim Dankan je nosio Sparse sa 23 poena i samo 3 skoka, 15 je ubacio Boris Dijao, a Toni Parker 11 uz 7 proigravanja za Teksašane koji su i pored serije 13:0 u finišu bili taleko od pobede.

Sparsi su bili u egalu do finiša poluvremena (53:50), ali je Hit ipak stekao +8 pred odmor. Usledilo je sjajno drugo poluvreme domaćina, 38 poena za 12 minuta, pa je na startu poslednjeg perioda bilo 91:71, a razlika je rasla i do 29, kada su Sparsi povukli Dankana i Parkera na klupu.

Meč je obeležila i odlika trenera Majamija Erika Spoelstre da izostavi Dvejna Vejda iz startne postave, prvi put od 2008. godine. Vejd nije igrao na poslednja četiri meča zbog problema sa kolenom, ali će biti starter na Ol-star vikendu u Nju Orleansu polovinom februara.

U drugom derbiju večeri Njujork Niksi su nadigrali LA Lejkerse na svom parketu, a ponovo je blistao Karmelo Entoni.

NBA, rezultati:
Majami Hit – San Antonio Spars 113:101
Njujork Niks – LA Lejkers 101:103

tokom noći:
Boston Seltiks – Bruklin Nets
Klivlend Kavalirs – Finiks Sans
Nju Orleans Pelikans – Orlando Medžik
Dalas Meveriks – Detroit Pistons
Golden Stejt Voriors – Portlant Trejl-Blejzers
Sakramento Kings – Denver Nagets

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: