Nova vest
Tenis 1

2.5.2024.

23:20

Lopes odgovorio na optužbe o nejednakosti na turniru u Madridu

Felisijano Lopes, direktor Mastersa u Madridu, odgovorio je na optužbe koje je iznela teniserka Ons Žaber.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Ona se požalila da teniserke nemaju jednak tretman na turniru u Madridu i dala konkretan primer šta se radi u centru Kaha Mahika.

"Jedna koleginica mi je rekla da je želela teren za trening i da su čak četiri teniserke, koje su u Top 20, moralo da dele jedan teren, dok su teniseri mogli da imaju teren i po dva ili tri sata. To nije krivica ljudi koji organizuju trening, već turnira. Ima još mnogo toga, kao sa stvarima oko ulaznica, i to se pokazuje kroz podršku. Pokušavaju da idu napred, ali to nije slučaj", kaže Žaber.

Nije prošlo mnogo vremena i Lopes joj jed odgovorio.

"Prošle godine smo uradili neke stvari koje nisu smele da se dogode i naučili smo iz grešaka. Ali takođe moram da kažem da smo bili prvi turnir koji je dao iste nagrade teniserima i teniserkama, tako da nije korektno kada neko misli da se ne ponašamo jednako  prema teniserima i teniserkama", kaže Lopes i dodaje.

"Radimo dobar posao i to je važno. Razumem frustraciju u određenim stvarima jer mnoge stvari mogu da se dese tokom organizacije turnira, na primer sa transportom, ali trudimo se da budemo jednaki u rasporedu treninga. Mislim da svi treba da budu tretirani jednako. Prihvatam da je prošle godine bilo problema i zbog toga se izvinjavam, ali činimo da svi budu srećni. Imamo sastanke sa igračima i igračicama, pokušavamo da pomognemo i to je najvažnije", zaključio je Lopes. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu