Ponedeljak, 23.03.2015.

08:22

Jedan savršen dan u Edinburgu

Ima nešto u snažnim vetrovima i kamenu od kog je sazdan što će vas naterati da posetite Edinburg više puta.

Izvor: Dnevnik.hr

Default images
Foto: Thinkstock

Ako pogledate dovoljno duboko u dušu grada, videćete da mnoge tajne kriju i male prodavnice, moderni restorani i barovi sa ponudom viskija.

Gde odsesti?

Foto: Morgan Johnston / Flickr.com

Ako želite da iskusite pravi Edinburg, onda vam svakako preporučujemo da odsednete kod lokalaca. Cene variraju u zavisnosti od smeštaja, ali noćenje u apartmanu u velikoj gregorijanskoj vili koja se nalazi samo pet minuta hoda od univerziteta - košta 40 funti. Ili možete uzeti sobu sa zajedničkim kupatilom po ceni od 29 funti za noć.

Ako želite luksuzan boravak u Edinburgu, posetite hotel The Scotsman. Ovaj hotel s pet zvezdica nalazi se kraj čuvenog Severnog mosta i izgrađen je davne 1905. godine. Noćenje košta 126 funti.

Morate posetiti...

Foto: Laura Suarez / Flickr.com

Panoramom grada dominira Edinburški dvorac koji je ujedno njegova glavna atrakcija. Ako želite da vidite Scottish Military Tattoo, ekstravaganciju vatrometa, gajdi i plesa u dvorcu, treba da rezervišete svoj termin mesecima unapred. Dopustite da vas vodič povede u lutanje ulicama iz 17. veka kako biste otkrili skrivene delove istrorije ovog magičnog grada.

Morate probati...

Foto: Sam DeLong / Flickr.com

Svaki konobar je stručnjak za škotski viski. Ako i sami znate mnogo o viskiju, preporučujemo virtuelnu turu pod nazivom Scotch Whisky Experience koja će vam približiti proces proizvodnje ovog žestokog pića. U Edinburgu možete probati sve viskije koji se proizvode u različitim regijama Škotske. Tu je i Muzej viskija sa fascinantnom “postavkom”.

Šta raditi?

Pogled sa Arturove stolice
Foto: Lawrence Murray / Flickr.com

Nije za one koji su van kondicije, ali uspon na uspavani vulkan Arturovu stolicu priuštiće vam nezaboravan doživljaj. Ovo brdo nalazi se u središtu parka Holirud i veruje se da se na njemu nekada nalazio mitski dvorac Kamelot. Uspon do vrha traje 40 minuta, ali pogled na grad i okolinu vredi svakog koraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: