Utorak, 08.06.2021.

12:15

Srbima za Albaniju ne treba ni PCR ni pasoš

Građanima Srbije je omogućen ulazak u Albaniju bez PCR testa, a zahvaljujući "Mini-Šengenu" ne treba im ni pasoš.

Izvor: Tanjug

Srbima za Albaniju ne treba ni PCR ni pasoš
Foto:EPA/ MALTON DIBRA

Zemlja ima čisto more, lepe plaže, jeftina je, a što je važno, za razliku od Grčke, u koju se najviše išlo, za građane Srbije nije potreban negativan PCR, kao ni bilo koji drugi test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Ovako govore za Tanjug nekoliko njih koji pakuju kofere i spremaju automobile za more. "Prošle godine, prvi put, na nagovor prijatelja, bio sam sa porodicom na letovanju u Albaniji, prokrstario obalom, bio u Ksamili, Sarandi, Valoni, Draču i još nekim manje poznatim mestima. Svuda mi je bilo lepo, a domaće stanovništvo ljubazno, a na automobilu sam imao registraciju Srbije", rekao je Tanjugu Ivan Dimitrijević iz Jagodine.

Čuo sam da ove godine zahvaljujući "Mini-Šengenu" ne treba ni pasoš, može samo sa ličnom kartom, dodao je on.

Dimitrijević ocenjuje da su "Srbi pomalo zasićeni Grčke, znaju sve o njoj, čini mi se više nego o Srbiji i traže nešto novo". I Turska je za stanovnike ovog dela Srbije, sve interesantnija, a ove godine je i "fleksibilnija", kada su u pitanju mere zbog korone.

Mesta u Albaniji u kojima možete da uživate kao u Grčkoj Traži se sertifikat o vakcinaciji, ali se priznaje elektronska validacija, odnosno ulazak uz posedovanje sertifikata o vakcinaciji, ističu oni. Turci imaju dobre hotele, dobro rade, mnogi od njih su se u Nemačkoj i naučili poslovnosti, dodaju.

Ono što će, uticati ovog leta na odlazak u Grčku jeste i obavezan PCR koji je 80 evra, na šta primedbu ima i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma i najavio je zahtev vlastima Grčke da se ukine za građane Srbije.

Marković, koji je i narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, izračunao je "da četvoročlana porodica za PCR mora izdvojiti 320 evra a za te pare mogu da iznajme apartman u Grčkoj i da letuju". Interesovanja ima i za letovanje u Crnoj Gori, a spominju se Herceg Novi, Petrovac i Budva.

Albanija postala hit za naše turiste: "Pre svega, veoma je jeftina"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: