Petak, 22.01.2021.

20:14

Belgija zabranila nebitna putovanja

Premijer Belgije Aleksander de Kro najavio je danas zabranu svih ”nebitnih” putovanja u Belgiju i iz Belgije u periodu od 27. januara do 1. marta.

Izvor: Tanjug

Belgija zabranila nebitna putovanja
Foto-ilustracija: Shutterstock/TT Studio

"Treba da bude jasno da mi ne gradimo zid oko naše zemlje. Dolazak i odlazak je i dalje moguć, ali mora postojati dobar razlog”, poručio je De Kro.

Među ”opravdanim” razlozima belgijske vlasti podrazumevaju: poslovna putovanja, prekogranične radnike, pomoć osobi u nevolji, studente, posete roditelja maloletnoj deci i prisustvo sahranama.

Belgijski premijer je nakon današnjeg zasedanja Nacionalnog komiteta ocenio da se epidemiološka situacija u Belgiji ”stabilizovala”, ali da ''opsanost nije prestala”, posebno imajući u vidu nove, zaraznije sojeve virusa.

Od ponedeljka svi putnici iz Velike Britanije, Južne Afrike i Južne Amerike moraju poštovati desetodnevni karantin, sa testiranjem prvog i sedmog dana.

Nerezidenti će morati da urade dvostruki test - jedan na polasku i jedan pri dolasku u Belgiju. Belgijske vlasti su danas donele i odluku o mogućem otvaranju frizerskih i kozmetičkih salona i drugih nemedicinskih kontaktnih profesija od 13. februara, ali pod uslovom da epidemiološki brojevi nastave da se povoljno razvijaju. U slučaju otvaranja tog sektora, zaposleni će morati da nose FFP2 maske i da se testiraju jednom nedeljno.

Klijenti će biti u obavezi da nose bar hirurške maske, ali i da čekaju ispred salona ukoliko se unutra ne može obezbediti dovoljna fizička distanca.

U Belgiji je i dalje na snazi policijski čas, koji je uveden sredinom oktobra, a barovi, restorani, kulturne i sportske ustanove ostaju zatvorene do daljeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: