Petak, 22.07.2022.

09:30

Kakva je voda u Kruševcu?

Zavod za javno zdravje Kruševac kontinuirano kontroliše kvalitet vode za piće, a u letnjoj sezoni i na bazenima gde građani traže spas od tropskih vrućina.

Izvor: Radio televizija Kruševac

Kakva je voda u Kruševcu?
Ilustracija: Shutterstock/Yuri Samsonov

Prema rezultatima, Kruševljani piju visoko kvalitetnu vodu , a kvalitet se kontroliše 3 puta nedeljno po 15 uzoraka na 8 punktova distributivne mreže Vodovoda Kruševac, objašnjava Slađana Stanić specijalista higijene ZZJZ Kruševac, piše Radio Televizija Kruševac.

U letnjem periodu, posebno kada su visoke temperature građani vrlo često piju vodu sa javnih česmi u gradu, ali Zavod za javno zdravlje ne preporučuje tu alternativu jer provera kvaliteta nije kontinuirana.

Kada su bazeni u pitanju, Zavod za javno zdravlje ima ugovor sa Sportskim centrom o praćenju kvaliteta i ispravnosti vode u sva tri bazena. Na divljim kupalištima na jezeru Ćelije, Rasini i Moravi voda je promenjivog kvaliteta pa se ne preporučuje za kupanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: