Utorak, 27.09.2016.

08:59

Pas otkriva karakter vlasnika

Kućni ljubimci mnogo govore o svojim vlasnicima, a pogotovo kada se radi o psima, pišu Večernje novosti.

Izvor: Z. O. J.

Pas otkriva karakter vlasnika
Foto: Thinkstock

Kućni ljubimci mnogo govore o svojim vlasnicima, a pogotovo kada se radi o psima. Ljudi, zapravo, biraju pse koji su na neki način produžetak njih samih, mada to tek mora da se dokaže, tvrde stručnjaci Debra Vels i Piter Heper sa Kraljičinog univerziteta u Belfastu, gde je obavljeno opsežno istraživanje na ovu temu.

Istraživanjem je obuhvaćeno 147 vlasnika pasa nemačkih ovčara, rotvajlera, labrador retrivera i zlatnih retrivera. Pokazalo se da su vlasnici nešto agresivnijih rasa, kao što je rotvajler ili pitbul, češće i sami neprijateljski raspoloženi. Tokom istraživanja oni su pokazali sklonost ka psihotičnim ispadima, besu i agresiji.

Po mišljenju Debre Vels ,ljubimci, inače, odslikavaju karakter vlasnika. Vlasnici minijaturnih rasa su, na primer, najčešće otvoreni i spremni na nova iskustva, dok su vlasnici ovčara i tragača najekstrovertniji. S druge strane, ljudi svađalački raspoloženi rado biraju pitbulove i druge rase sa agresivnom crtom.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: