Kultura

Ponedeljak, 24.06.2013.

18:04

Džim Keri: Neću da promovišem nasilne filmove

Glumac Džim Keri stavio je svoja moralna načela ispred karijere i odbio da promoviše Kick-Ass 2 film, rekavši da ne može da podrži taj nivo nasilja.

Izvor: Daily Mail

Default images

Zvezda filmova “Maska” (The Mask) i “Trumanov šou” (The Truman Show) odlučio je da ne učestvuje u medijskoj promociji novog ostvarenja, imajući u vidu pucnjavu u Sendi Huk osnovnoj školi prošlog decembra u kojoj je ubijeno 27 osoba.

Keri u Kick-Ass 2 igra svirepog bivšeg člana mafije, koji se preobratio u borca protiv kriminala i predvodi tim heroja.

Nasilna priroda filma, ostavila je traga na ovog zakletog protivnika politike posedovanja oružja u Americi i prema njegovim ličnim “tvitovima”, neće promovisati film.

U njegovom “tvitu” piše: “Radio sam Kickass mesec dana pre Sendi Huka i sada po svojoj savesti ne mogu da podržim taj nivo nasilja”.

On je dodao kasnije: “Želim da se izvinim svim ostalim koji su učestvovali u snimanju filma. Nije me sramota, ali su potonji događaji izazvali promene u mom srcu”.

Premijere filma zakazane su u Velikoj Britaniji za 14. i Americi za 16. avgust.
Jim Carrey / Twitter
Mark Milar, tvorac originalnog stripa i izvršni producent filma, kaže da je “u čudu” zbog Kerijeve odluke i da ga je zamolio da je još jednom razmotri.

Na forumu na njegovom sajtu Millarworld je napisao: “Kao što možda znate, Džim je zagovornik kontrole oružja i ja poštujem i njegovu politiku i njegovo mišljenje, ali me čudi njegovo iznenadno obaveštenje, pošto ništa što se vidi na ovoj slici nije bilo u scenariju pre 18 meseci.

Da, broj poginulih u filmu je visok, ali film koji se zove Kick-Ass 2 mora da ima ono što stoji na pakovanju.

Scena koja nam je dala Hit-Girl uvek mora da ostavi nešto krvi na podu i to ne bi trebalo da bude šokantno čoveku koji je toliko uživao u prvom delu... Kao i Džim i ja sam užasnut nasiljem u stvarnom životu (iako sam Škot), ali Kick-Ass 2 nije dokumentarac”.

Universal Pictures studio još nije komentarisao Kerijevu odluku.

Snimanje filma počelo je 7. septembra 2012. u Kanadi, a zatim premešteno u London i završeno 23. novembra 2012. Samo nekoliko nedelja kasnije, dogodila se tragedija u Sendi Huk osnovnoj školi u Konektikatu, u kojoj je 28 ljudi ubio napadač Adam Lanca.

U senci tog događaja ostao je i Tarantinov film “Đangova osveta” (Django Unchained) jer su mnogi kritikovali scene nasilja.

Pojedini zagovornici kontrole oružja u Americi govorili su tada da nasilje na ekranima utiče na njegov porast i u stvarnom životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: