Svet 1

25.05.2024.

19:58

Sprema se velika fešta: "Trn u oku" Izraelu

Nakon što je premijer Španije Pedro Sančez najavio kako će ova zemlja 28. maja i zvanično priznati državnost Palestine, zvaničnici Španije odlučili su se i za još jedan korak koji će u Izraelu gotovo pa sigurno okarakterisati kao provokaciju.

Izvor: Klix.ba

Sprema se velika fešta: "Trn u oku" Izraelu
Profimedia

Podeli:

Naime, španski mediji pišu kako je Ministarstvospoljnih poslova ove zemlje najavilo proslavu odluke o priznanju državnosti Palestine, te bi ona trebala biti organizovana 29. maja u Monkloi, odnosno rezidenciji predsednika Vlade Španije.

Kako piše "El Confidencial", Španija će taj dan organizovati slavljenički sastanak s ministrima nekoliko arapskih, odnosno, islamskih zemalja.

Prisustvo na događaju već je potvrdilo nekoliko ministara spoljnih poslova uključujući Tursku, Saudijsku Arabiju, Indoneziju, Egipat, Katar, Jordan i Nigeriju.

Takođe, pretpostavlja se kako će se događaju pridružiti i ministri Norveške i Irske koje su takođe najavile kako će njihovo priznanje državnosti Palestine biti pravosnažno 28. maja.

"Sastanak osim slavljeničkog dela ima za cilj predstavljanje ujedinjenog fronta koji poziva na prekid vatre i promoviše mirovnu konferenciju. Španska diplomatije je sve ubrzala kako bi se događaj poklopio s priznanjem države Palestine", piše španski "El Confidencial".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

16 h

Podeli: