Umro Robin Gib iz benda “Bee Gees”

Robin Gib, jedan od osnivača kultnog sastava “Bee Gees“ preminuo je 20. maja u Londonu, nakon duge bolesti. Imao je 62 godine.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

01:16

Default images

„Porodica Robina Giba i ostalih članova sastava 'Bee Gees“ saopštava sa velikom tugom da je Robin preminuo danas nakon duge borbe protiv raka i brojnih operacija. Porodica moli za privatnost i poštovanje u ovako teškom trenutku“, saopštio je njihov predstavnik za javnost Dag Rajt.

Gibu je prošle godine dijagnostikovan rak jetre i debelog creva, a pre mesec dana je operisan. Stanje mu se naglo pogoršalo krajem aprila, a pre nekoliko dana se razboleo od upale pluća.

Pevač je zbog bolesti bio prinuđen da u aprilu propusti londonsku premijeru svog klasičnog dela “Titanik – Rekvijem”

Robin Gib rođen je 1949. godine u Mančesteru. Zajedno sa bratom bilzancem Morisom, koji je preminuo 2003. godine, i sa starijim bratom Berijem osniva bend tokom boravka u Australiji, gde se njihova porodica preselila 1958. godine. Ipak, sastav postiže veći uspeh tek nakon povratka u Veliku Britaniju kada članovi potpisuju ugovor sa menadžerom Robertom Stigvudom.

Pod nazivom “Bee Gees”, grupa se proslavila serijom hitova tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, među kojima su najpoznatiji “How Deep is Your Love” i “Stayin' Alive”. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: