Kultura

Utorak, 31.01.2012.

09:55

Parada najgledanija u regionu

Film “Parada” Srđana Dragojevića, od prošlog vikenda, postao je najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje računajjući ukupnu gledanost, sopštila je producentska kuća “Delirium films”.

Izvor: B92

Default images

Dragojevićev film, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BIH, kao i već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Najveći rast gledanosti "Parada" postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju, saopštio je producent.

“Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u čitavom regionu, jer "Parada" je "pokazna vezba" da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom "a oni su nama...", ja kažem - A sta mislite, zašto se u Šibeniku na kartu za "Paradu" čeka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu "vrtešku" međusobne mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao "Drekavcem" rekao je reditelj Srđan Dragojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

12 h

Podeli: